Telička: Prosadit snížení DPH na dětské pleny by neměl být problém

24.02.2014 15:58

Zrušení roamingu v zemích EU pro mobilní telefonování. Zdanění dětských plen nižší sazbou DPH. I to chtějí na půdě europarlamentu prosazovat kandidáti hnutí ANO v případě svého zvolení. Vyplývá to z informací, které dnes zazněly na tiskové konferenci Babišova hnutí.

Telička: Prosadit snížení DPH na dětské pleny by neměl být problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Telička

Na ní byla představena první pětice kandidátů. Lídrem je podle očekávání Pavel Telička. Mezi prvními osmi kandidáty jsou čtyři ženy. Přesto v případě svého zvolení nebudou europoslanci z hnutí ANO prosazovat povinné kvóty na počet žen v představenstvech firem.

Telička zastává názor, že ve vztahu k EU „nemá smysl stále nadávat a okopávat kotníky“. Za podstatné místo toho považuje zaměřit se na posílení postavení ČR v EU. „Ze svých zkušeností vím, že to jde,“ podotkl bývalý eurokomisař.

Dvojka kandidátky Petr Ježek působil koncem 90. let na české misi v Bruselu jako politický rada. Upozornil, že v Evropském parlamentu „se neřeší obecnosti typu chceme sociálně spravedlivou Evropu“, ale je to prý „továrna na legislativu“, což dokládá i to, že Evropský parlament má dvě desítky odborných výborů.

Trojka kandidátky Dita Charanzová by z pozice europoslance chtěla napomáhat českým exportérům otevírat zahraniční trhy. Chtěla by také zamezit tomu, aby se na trh v ČR dostávaly nekvalitní produkty.

Čtyřkou kandidátky ANO je předsedkyně krajské hospodářské komory Zlínského kraje Martina Dlabajová, která sází zejména na podporu malých a středních podniků.

Když se nepodaří zrušit roaming, půjdeme za tím

Telička v odpovědi na novinářský dotaz uvedl, že se snahy o zrušení roamingu pro mobilní telefonování v rámci zemí Evropské unie možná dotáhnou do konce již v dubnu, tedy ještě za současného složení EP. Pokud ne, v případě svého zvolení budou europoslanci z ANO prosazovat zrušení roamingu v rámci odbourávání překážek pro podnikatele a občany. „Víme, že ty překážky můžeme odstraňovat. Když se to nepodaří, půjdeme za tím,“ konstatoval Telička.

Na otázku jiného novináře, zda si vezme za své, aby se ČR pokusila otevřít otázku nižších daní na dětské plenky, uvedl, že v tom nevidí zásadní problém, ten prý lze řešit relativně snadno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…