Terorismus, genocida – a to my teď podporujeme. Ostrý pravičák Matějka o dohodě s Tureckem

27.03.2016 8:05

Celý svět ví, že obchod s lidmi je nepřijatelný. Ten, kdo ho provozuje, je po právu odsuzován. Platí to např. o radikálech z Islámského státu. František Matějka (Svobodní) k tomu ovšem dodává, že existují dvě výjimky. Dva hráči zjevně s lidmi obchodovat smějí. Tím míní Evropskou unii a její dohody s Tureckem ohledně uprchlíků. Jde navíc o obchod absolutně nevýhodný.

Terorismus, genocida – a to my teď podporujeme. Ostrý pravičák Matějka o dohodě s Tureckem
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

„Soused k vám domů pošle deset lidí, které nechcete. Abyste se jich zbavili, vyměníte je za deset jiných a přidáte k tomu 22,5 mil Kč. Deset vám jich zůstalo, zchudli jste a třesete se, aby jich soused neposlal víc,“ popisuje situaci Matějka.

EU uzavřela s Tureckem dohodu, že vymění tisíce lidí. Některé pošle z řeckých ostrovů do Turecka a oplátkou dostane jiné ze Sýrie. Už to vypadá špatně, jenže Brusel k tomu ještě vyplatí Turecku miliardy eur. Obchod přímo k nezaplacení. Zvlášť, když si uvědomíme, co by měla Evropa dělat doopravdy. Měla by hájit své hranice. Místo toho je německá kancléřka Angela Merkelová otevřela a oslabila vyjednávací pozici EU natolik, že jsme Turecku vydáni takřka napospas.

Celý komentář najdete zde

„Cílená likvidace skupiny lidí je označována za genocidu, ale když jí aplikuje Turecko proti Kurdům, je v EU trapné politické ticho. Před 14 dny zastřelili turečtí pohraničníci 9 syrských imigrantů, když chtěli nelegálně přejít hranici státu. Představte si, jaký poprask by tu byl, kdyby to na svých hranicích udělali Němci, Slováci, Maďaři, Italové nebo Řekové. V případě Turecka je v EU opět trapné politické ticho. Teroristické útoky na území Turecka probíhají pravidelně, v poslední době sílí, a zatímco ministerstva zahraničí členských států EU varují své občany před cestami do této země, premiéři podepsali dohodu, jejíž součástí jsou kroky ke zrušení bezvízového styku,“ pokračuje politik.

Měli bychom si navíc uvědomit, že migranti, kteří přišli do Řecka, museli napřed projít přes Turecko. Přes stejné Turecko, které nedodržuje všechny západní demokratické standardy a uplatňuje tvrdší pravidla, pokud jde o dohled nad svým územím. Navíc má k dispozici velmi početnou armádu, na rozdíl od EU. Sečteno a podtrženo, Turecko napřed pustilo tisíce migrantů dál do Evropy a teď Evropu vydírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…