Terorista Obama by měl být souzen, píše server. A popisuje postup Američanů na Ukrajině

04.05.2014 18:50

Spojené státy ve skutečnosti nemají zájem na tom, aby se poklidně vyřešila ukrajinská krize, tvrdí ruské ministerstvo zahraničí. Ukazuje při tom na rozhovor, který měl proběhnout mezi zástupci USA a Ruska, ale nakonec byl zrušen.

Terorista Obama by měl být souzen, píše server. A popisuje postup Američanů na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest za Ukrajinu

„Americká strana požádala ruskou protistranu, zda by mohl proběhnout telefonický hovor mezi ministry zahraničních věcí USA a Ruské federace. USA chtěly diktovat agendu rozhovoru, kdy v současné napjaté situaci na Ukrajině, kde evidentně vypukla válka, v níž USA podporují samozvance, zločince, nacisty a teroristy či vrahy, tak jako ostatně vždy v historii; tak v této situaci USA navrhly jednat jen o Sýrii. Ruská protistrana se pokusila do telefonického jednání zařadit i bod o Ukrajině. Pak USA svou žádost o telefonické jednání stáhly,“ tvrdí o telefonickém rozhovoru server Ze-světa.cz, který provozuje občanské sdružení Alfa Libera.

Celou situaci pak okomentovalo samo ruské ministerstvo zahraničí: „Odmítnutí ministra zahraničních věcí USA Johna Kerryho telefonicky se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem projednat situaci na Ukrajině je neodpovědným krokem a vypovídá o tom, že USA nemají zájem najít řešení z krize.“

Podle serveru mělo být tématem, které si Američané na telefonický hovor vyžádali, vývoz zbylých otravných látek ze Sýrie. „Ovšem v pátek se i vyostřila situace na Ukrajině, proto ruský ministr neodmítal projednat problematiku syrských chemických zbraní, avšak navrhl, aby se především jednalo o situaci na jihovýchodě Ukrajiny,“ dodává server.

„Když americká strana zjistila, že byla zahrnuta i ukrajinská tématika, tak okamžitě rozhovor zrušila. To jen potvrzuje, že situace na Ukrajině, kde dochází k vraždění, je pod taktovkou USA. Sám terorista Obama zdůraznil, že tamní junta, která si říká vláda, má na vraždění a válku právo. Obama by měl být odchycen do sítě a souzen za mezinárodní zločiny proti lidskosti,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…