Teroristé z Islámského státu zařadili Českou republiku na seznam úhlavních nepřátel

25.11.2015 16:24

Radikální organizace Islámský stát (IS) prý nově zařadila ve svém nejnovějším propagandistickém videu Českou republiku mezi své úhlavní nepřátele v "koalici ďáblů". Extremisté vyhrožují odvetnými opatřeními alianci 60 zemí, jejichž vlajky se v záznamu objevují. Snímek, jehož pravost se stále ověřuje, zveřejnil panarabský deník Al-Haját a po něm jej převzaly západní weby.

Teroristé z Islámského státu zařadili Českou republiku na seznam úhlavních nepřátel
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

"Sčítáme vaše prapory. Podle našeho proroka jich bude 80. Pak vás nakonec sežehnou plameny války na pahorcích smrti," říká v záznamu hlas, který se zjevně inspiroval tónem, jakým se informuje o filmových novinkách.

"Shromažďujte své spojence. Kujte proti nám pikle a neskýtejte nám čas k oddechu. Náš spojenec je ale největší. Je to Bůh a všechna sláva patří jemu," dodává se v komentáři, podle kterého zvyšování počtu nepřátel bude v bojovnících IS jen znásobovat jejich víru.

Ve skupině údajné satanské koalice jsou fakticky všechny země NATO a státy arabské koalice, která se podílí na leteckých operacích proti IS. Zařazeno je mezi nimi i Rusko nebo Čína. Video bylo zveřejněno v několika jazykových mutacích, v angličtině a zřejmě i ve francouzštině, ruštině a turečtině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…