Testy na covid-19 do 12 minut. Deb*lní stát je nechce! píše aktivista z nemocné rodiny

06.10.2020 13:41

Někdejší náměstek města Brna za hnutí Žít Brno se ocitl v karanténě a v domácí izolaci pořádně naložil českému státu. Poznamenal, že žijeme v „debilním státě“ a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) je naprosto nekompetentní.

Testy na covid-19 do 12 minut. Deb*lní stát je nechce! píše aktivista z nemocné rodiny
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Matěj Hollan se zlobí. Zlobí se na český stát, neboť musel do karantény a očekává, že se u něj dříve či později objeví příznaky nemoci covid-19. Má ale strach o svou devadesátiletou babičku, které občas chodí pomáhat a zlobí se na český stát, že si v časech epidemie nedokáže poradit lépe. Mohl by si prý pořídit např. testy na koronavirus, které ukáží výsledek během dvanácti minut.

Anketa

Kdo bude po volbách 2021 předsedou z nich vzešlé vlády?

hlasovalo: 19174 lidí

„Ta testovací krabička stojí 20 litrů. Jeden test asi tři stovky. Výsledek je DO 12 MINUT!!! Ale tenhle debilní stát v čele s nekompetentní ministryní práce a SOCIÁLNÍCH VĚCÍ není schopen půl roku po začátku epidemie zorganizovat, aby se tyto vysoce spolehlivé a velmi levné testy povinně nakoupily pro všechny pobytové sociální služby (všechny domovy pro seniory, domy s pečovatelskou službou, odlehčovací služby), pro všechny pečovatelské služby realizované ‚terénní formou‘, což znamená, že pečovatelky jezdí za babičkou či dědečkem dom,“ napsal Hollan.

Stát podle jeho názoru hraje se seniory smrtelně nebezpečnou ruskou ruletu, protože nenechává opakovaně testovat pracovníky sociálních služeb, kteří dochází za seniory, čímž česká vláda tuto skupinu potenciálně ohrožuje.

„Namísto toho se hraje furt státem organizovaná ruská ruleta se životy seniorů, protože pečovatelské služby nejsou pravidelně testované, nevědí, zda chodí za seniory dom nakaženi, personál domovů pro seniory to neví, katastrofa,“ pokračoval v kanonádě.

Stát odmítá zakoupit testy z Koreje a raději využívá nouzového stavu a hraní si na vojáčky, jak to nazval Hollan.

„Ale Maláčová s Prymulou řekli NE. Hra na nouzový stav a na vojáčky je pro ně větší vzrůšo, než to řešit levně, rychle a efektivně,“ uvedl doslova.

Nakonec vyjádřil naději, že nové krajské koalice často bez vládního ANO budou postupovat inteligentněji.

Matěj Hollan vyčinil vládě

Matěj Hollan vyčinil vládě
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…