Tluchoř musí v klubu ODS vysvětlit své chování během vládní krize

26.04.2011 6:57

Poslanci ODS budou v úterý debatovat o dalším osudu Petra Tluchoře v čele jejich sněmovní frakce. Někteří občanští demokraté v minulých dnech kritizovali Tluchoře za jeho vystupování během vládní krize. Naznačovali také, že Tluchoř vedl skupinu, která se snažila změnit poměry ve vládě i v ODS. Řada poslanců ODS si ale zatím výměnu v čele poslaneckého klubu nepřeje.

Tluchoř musí v klubu ODS vysvětlit své chování během vládní krize

Je možné, že si občanští demokraté tuto věc jen vyříkají a na hlasování o Tluchořově odchodu vůbec nedojde. Řádné volby nového vedení klubu mají být v červnu, tedy zakrátko.

Tluchořovská klika stojí za vládní krizí

Vysvětlení od Tluchoře očekává předseda strany a premiér Petr Nečas. V tisku uvedl, že Tluchoř mu bude muset vysvětlit své kroky a výroky v době vládní krize. Tluchoř byl podle Věcí veřejných člověkem, který spolu s bývalou šéfkou klubu VV Kristýnou Kočí chystal puč ve frakci nejmenší vládní strany.

Kočí o tom hovoří na nahrávce, kterou tajně pořídili její někdejší straničtí kolegové. Tluchoř vystupoval radikálně proti VV. Takový postoj podpořil i expremiér Mirek Topolánek. Prezident Václav Klaus naopak vidí za krizí právě "tluchořovskou kliku" v ODS.

Související:

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…