Tluchoř z ODS šokuje: Klausi, vrať se do čela strany

25.08.2012 6:56

Petr Tluchoř byl jako předseda poslaneckého klubu ODS jedním z nejbližších spolupracovníků Mirka Topolánka, takže poněkud překvapují jeho slova z rozhovoru s deníkem Právo. Tluchoř v něm totiž doporučil, aby si ODS hledala nového předsedu místo Petra Nečase. A jménem, které doporučil, byl prezident Václav Klaus.

Tluchoř z ODS šokuje: Klausi, vrať se do čela strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

„Občas v ODS i v médiích slyším, že Petr Nečas není ideálním předsedou, ale že nikoho lepšího nemáme,“ říká Tluchoř. Podle něj by však bylo ještě horší, kdyby se za těchto okolností strana ani nesnažila najít alternativu. „Minimálně dva tři tipy na předsedu mám,“ poznamenává.

„A pak je tady ještě jedno jméno, které slýchám mezi členy ODS, jen se ho každý bojí vyslovit nahlas,“ naznačuje bývalý předseda poslaneckého klubu. Podle něj by se však měli přestat bát o něm mluvit, protože Václav Klaus je dobrý a silný kandidát. „Václav Klaus je symbolem doby, kdy jsme naopak my udávali směr, kdy jsme byli ideovým i faktickým lídrem politického pelotonu,“ uvádí v narážce na údajnou dnešní slabost ODS.

Vizionář Klaus

Technicky by podle něj šlo vyřešit i to, že v době volebního kongresu Klaus ještě bude vázán mandátem prezidenta. Tluchoř přiznává, že jméno Václava Klause v ODS slýchává. Už proto, že prezident je podle něj symbolem vize nízkých daní, malého státu a podpory podnikání.

Na logickou námitku, že nikdy nepatřil k prezidentovým příznivcům, Tluchoř odpovídá: „To není osobní záležitost. Pro mě je důležitý výsledek pro ODS.“ V případě volby Václava Klause předsedou by podle Tluchoře mohla dál fungovat současná vláda. Václav Klaus by premiérovi „kryl záda“ z čela ODS. „Dokážu si to představit, myslím si, že by to mohlo být funkční,“ ujišťuje poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…