To by jeden blil. Aktivista Pražského Majdanu referuje o včerejší demonstraci proti islámu

02.07.2015 10:51

Aktivista Tomasz Peszynski se včera vydal na pražské Václavské náměstí, kde několik stovek lidí demonstrovalo proti migraci, kvótám a za vystoupení z EU. To, co tam viděl a slyšel, ho nesmírně šokovalo. A také vyděsilo, protože se proti nám prý spojují levicové i pravicové antidemokratické živly podporované režimem Vladimira Putina.

To by jeden blil. Aktivista Pražského Majdanu referuje o včerejší demonstraci proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti imigrantům, proti kvótám a za vystoupení z EU na Václavském náměstí

Peszynski na svém facebookovém profilu uvádí, že si nevzpomíná, kdy na české ulici viděl naposledy podobné svinstvo. A to se prý jako mladík účastnil pouličních politických rvaček. Celá akce dle něj ztratila jakoukoliv morální i právní legitimitu v okamžiku, kdy se mezi účastníky demonstrace objevily šibenice určené pro Čechy, kteří dle mínění demonstrujících zradili národ.  

„Víte, jak vypadá český švejkovský fašismus? Když si přijdete vyfotit šibenici, a bodrá teta vám řekne: ‚To je ale hezká šibenička, že? Počkejte mladíku, já vám poodstoupím, ať si ji můžete vyfotit. Promiňte, že jsem vám stínila.‘ Ještě, že jsou Češi tak slušní a vstřícní. To by jeden fakt blil,“ je znechucen Peszynski.

Dle vlastních slov jeden z jeho nejhorších zážitků v životě umocnil aplaus, který sklidil předseda Národní demokracie Adam Bartoš, který na pódiu ukázal davu provaz na pletení oprátek. „Viděl jsem 500 lidí, Čechů, kteří tomu jásali, a pochopil jsem, že jsme v opravdu velkém průseru. Takhle se museli cítit diváci nacistických pochodů v 30. letech v Německu. Takhle se museli cítit slušní obyvatelé Donbasu, když viděli ozbrojence ve svých ulicích,“ míní aktivista.

Mezi odpůrci migrace, které Peszynski nazývá fašisty, byli údajně přítomni podporovatelé Ruska, ultralevičáci či nacionalisté, kteří se dle aktivisty spojují do jednotné antidemokratické fronty podporované Ruskem. Před tímto nebezpečím bychom dle Peszynského neměli zavírat oči. „Nespoléhejme na stát, musíme se zasadit jako občané o to, aby toto šílenství bylo zastaveno. Jestli to poděláme a necháme tyhle zrůdy, aby se tady beztrestně pohybovaly, historie nám to neodpustí,“ varuje Peszynski.

Plné znění aktivistova komentáře na Facebooku:

Vážení přátelé, jsem v šoku. Marně vzpomínám, kdy jsem na české ulici naposledy viděl podobné svinstvo. Možná ani pouliční rvačky pankáčů a skinheadů nejsou takový hnus jako tohle.. Sledovali jsme šokovaně a bezmocně demonstraci.. koho? Normálních fašistů.. Celá akce ztratila jakoukoliv legitimitu,morální a domnívám se, že i právní, když se mezi účastníky objevily šibenice. Popsané hesly, které jsou určené po "zrádce národa". Kdyby vám náhodou nestačilo, že tyhle hovada, chtějí zabíjet přistěhovalce, tak mám pro vás zajimavou zprávu. Chtějí zabíjet i Čechy - "zrádce národa".

Opravdu si nevzpomínám, kdy jsem mohl na vlastní oči vidět podobné svinstvo. A to jsem se jako mladík účastnil pouličních politckých rvaček.

Víte jak vypadá český švejkovský fašismus? Když si přijdete vyfotit šibenici a bodrá teta vám řekne: "To je ale hezká šibenička, že? Počkejte maldíku, já vám poodstoupím, ať si ji můžete vyfotit. Promiňte, že jsem vám stínila." Ještě, že jsou Češi tak slušní a vstřícní. To by jeden fakt blil.

Tomio Okamura neměl se šibenicemi žádný problém a vesele pronášel svůj projev v jejich přítomnosti. Adam Bartoš, podle Václva Kaluse "jeden z nejtalentovanějších českých žurnalistů" zašel ještě dál. Vylezl na podium v přítomnosti šibenic a jásajícímu davu ukázal provaz na pletení oprátek, který měl v ruce. Viděl sem 500 lidí, Čechů, kteří tomu jásali a pochopil jsem, že jsme v opravdu velkém průseru. Takhle se museli cítit diváci nacistických pochodů v 30. letech v Německu. Takhle se museli cítit slušní obyvatele Donbasu, když viděli ozbrojence ve svých ulicích.

S těma lidma sem skončil. Nulová tolerance. I k jejich zastáncům. Neví co podporují. Ono to na fotkách vypadá hrozně, ale být tam a cítit to z těch lidí byla jeden z nejhorších zážitků v mém životě.

Dodávám, že ani Svobodným nevadilo mít na téhle akci svůj petiční stánek za referendum o EU. Je třeba skončit s tolerancí těch, co tolerují takové zlo.

Vyzývám ty, kteří se upřímně bojí více imigrantů než těchle sviní, aby se opravdu zamysleli a uvědomili si, co podporují. Podporujete ZLO. Vyzývám všechny, aby tohle přestali tolerovat.

Máme velkým problém, a jestli ho nezačneme řešit bude to strašný průšvih. Musíme řešit odpůrce migrantů, protože jsou to fašisti.

Samozřejmě , že mezi nimi byli přátelé Ruska, Českoslovenští záložáci, vysloužlci ne z ČSLA, ale z AČR!

Přátelé tohle všechno se spojuje proti naši zemi, proti našemu systému, proti demokracii, naši lidskosti., Evropě, našim hodnotám a všemu tomu co nám je drahé, za co zemřeli naši hrdinové z druhé světové války, z roku 1968, vězni v komunistických lágrech, naši statečni vojáci v Afghánistánu... Je to na nás...teď jsme na řadě my, musíme něco udělat...

naše země, naše společnost, tu nám pujčili naši předci a my ji musíme vrátit našim dětem.. jestli to poděláme a necháme tyhle zrůdy, aby se tady beztrestně pohybovaly, historie nám to neodpustí.

Podotýkám, že se tyhle hovada chlubí podporou některých policistů a sám sem to viděl..Nespoléhejme na stát, musíme se zasadit o to jako občané, aby toto šílenství bylo zastaveno..

Fašisti, ultralevičáci, nacionalisti, putinisti se spojují do jednotné antidemokratické fronty podporované Ruskem..

Jestli to budeme ignorovat budeme se jednou divit jako obyvatelé Doněcka Luhanska, když se probudili v jiné realitě..

Neříkjte pak, že jste to nemohli tušit.. MOHLI.--Já vám to teď říkám!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …