To je kauf! Matěj Stropnický vydělá na TV Nova 100 tisíc

18.03.2021 11:49

Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický se zúčastní reality show Výměny manželek. Ta však již dohnala některé své účastníky k sebevraždě. Bývalý politik žije již dva roky se svým přítelem na zámku v Osečanech, který pomalu svépomocí rekonstruují. „Jak si mladý bezdětný Dan, partner Matěje Stropnického, poradí v osmičlenné domácností, ve které je i malé miminko?“ stojí v televizním programu.

To je kauf! Matěj Stropnický vydělá na TV Nova 100 tisíc
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý předseda Zelených Matěj Stropnický

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Syn bývalého ministra zahraničních věcí a současného velvyslance v Izraeli, Martina Stropnického, Matěj Stropnický, se přihlásil do reality show Výměny manželek. „Jak si mladý bezdětný Dan, partner Matěje Stropnického, poradí v osmičlenné domácností, ve které je i malé miminko? Dokáže si zasloužilá matka Martina odpočinout na zámku, který prochází rekonstrukcí?“ zní popis epizody, kterou televize Nova bude vysílat ve středu 24. března od osmi hodin.

Matěj Stropnický je bývalý předseda a již i bývalý člen Zelených. V současnosti žije v rozpadlém zámku, který se snaží rekonstruovat se svým přítelem na venkově v Osečanech. Přestěhování na venkov jej poměrně změnilo a opustil od některých svých myšlenek, které jako městský liberál kdysi podporoval.  V Zelených skončil po sedmnácti letech.

„Tím, jak jsem se přestěhoval na venkov, tak se mi přece jenom otevřely trochu jiné interakce, jiná debata s lidmi, s jinými lidmi. S lidmi, kteří chodí do jiných typů prací, kteří sledují jiná média, kteří se zabývají jinými věcmi, kteří politiku příliš moc neřeší, kterým stát spíš překáží, nic moc od něj neočekávají nebo by třeba chtěli, aby častěji jezdil autobus, aby nemuseli dávat peníze na benzín a auto a tak dále,“ popsal v podcastu Insider.

Výměna manželek je reality show, kterou od roku 2005 vysílá televize Nova. V každém dílu jsou účastníky dvě rodiny, které si za finanční odměnu 100 000 Kč na 10 dní vymění manželky. Společné soužití v novém prostředí dokumentuje kamera. Na konci pořadu dochází ke konfrontaci účinkujících manželských párů a vzájemné výměně názorů.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Pořad kritizovala například právnička a bývalá poslankyně Jana Hamplová. Ta okomentovala sebevraždu účastníka reality show, kterého prý k smrti dohnal šéf štábu. Během natáčení spáchal dvaačtyřicetiletý manžel ženy, která se štábem odcestovala do Olomouce, sebevraždu. Díl nakonec televize nevysílala.

„V souvislosti se sebevraždou účastníka pořadu Výměna manželek si dovolím připomenout, že proti pořadu jsem protestovala už před mnoha lety, když jsem rok pobývala ve Sněmovně. Všichni tu hájí práva kde koho, a nikoho nezajímalo a doposud nezajímá, že soukromí dětí je vystaveno v zájmu sledovanosti tisícům očí, a že jednou v dospělosti z toho mohou mít pouze trauma. Nic se tehdy nestalo. Nechápu, proč se ale diví dnes někdo oné sebevraždě,“ řekla Hamplová.

„Děti mají svá práva, svou důstojnost a nemají být vystavovány stresu, kterým nepochybně uměle vyvolaná situace v reality show je. Zveřejňování jejich záběrů v takové formě je často proti zájmům těchto dětí, které se mohou stát terčem posměchu okolí, nebo mohou být stresovány sociální situací, na kterou nebyly připraveny,“ napsala poslankyně v žádosti zaslané radě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…