To je nářez. Erdogan vyslal silná slova k Merkelové a Nizozemcům

13.03.2017 22:14

Diplomatická válka mezi Tureckem a Nizozemskem běží na plné obrátky. Evropská unie a NATO sice obě strany vyzývají ke klidu, ale prozatím se zdá, že ke klidu je asi tak stejně daleko jako ze Země na Mars. Země půlměsíce totiž hrozí, že požene Nizozemsko k soudu. A Němce, kteří se Nizozemců zastali, obvinili Turci z podpory terorismu. Informuje o tom agentura Reuters.

To je nářez. Erdogan vyslal silná slova k Merkelové a Nizozemcům
Foto: tccb.gov.tr
Popisek: Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pohrozil Nizozemsku, že ho požene k Evropskému soudu pro lidská práva. Je totiž hrubě nespokojen s tím, že Nizozemí nejprve odmítlo vpustit do země tureckého ministra zahraničí a později vyhostilo tureckou ministryni, která chtěla pár dní před nizozemskými volbami promluvit ke svým krajanům žijícím v Nizozemsku. Nizozemský premiér Mark Rutte to označil za nepřijatelné.

Tureckého prezidenta Erdogana počínání Nizozemců rozčílilo natolik, že je obvinil z používání „nacistických praktik“. Totéž o několik dní dříve řekl také o německých úřadech, které nechtěly umožnit vystoupení tureckých hodnostářů v Německu. Z bezpečnostních důvodů.

„Dovolávají se mezinárodního práva, kdykoli se jim to hodí,“ udeřil Erdogan na Nizozemce. Turcký prezident teď hodlá použít stejný metr. Příslušné podklady už se prý připravují.

Německo se Nizozemska zastalo a Erdogan nejbohatšímu státu EU zasadil další ránu. Němce obvinil z podpory terorismu. „Paní Merkelová, vy podporujete teroristy,“ řekl Erdogan doslova. Jeho slova přinesla agentura AFP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…