To je soda. Jakub Janda si udělal legraci z masakru v Nice

19.07.2016 20:34

Jeden z mnoha obrázků sdílel na svém facebookovém profilu Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Je na něm zakrvácené auto a text brojící proti muslimům. Zcela jednoznačně tak poukazuje na teroristický útok v Nice. Dodává však k tomu text poukazující na českou masovou vražedkyni.

To je soda. Jakub Janda si udělal legraci z masakru v Nice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Muslimácký čmoud najel náklaďákem do lidí. Udělal by snad něco takového slušný Čech nebo Češka? Lide, probuď se!“ píše se na obrázku. Janda však k tomu dodává: „Třeba Olga Hepnarová (čímž nesnižuji hrůzu islámského terorismu). Ano, je to trolling,“ podotkl Janda.

Janda se k útoku v Nice vyjádřil již v minulém týdnu, když „poukazoval“ na všechny, kteří používali hashtag NiceAttack. „To je strašnej hashtag,“ uvedl.

Sdílel však také text kolegy Radka Hokovského z think-tanku. „Šílený útok nákladním vozem do davu lidí v Nice je potvrzením trendu ve způsobu provádění teroristických činů v dnešní západní Evropě. Pachateli mohou být malé skupiny nebo dokonce jednotlivci, jejichž navázání na islamistické organizace může být velmi volné a jejichž přípravu je tudíž pro bezpečnostní složky velmi složité odhalit a překazit,“ napsal mimo jiné Hokovský. 

„Pokud jsou pachateli islamističtí radikálové, o kterých již existují záznamy zpravodajských služeb, lze požadovat zvýšení efektivity jejich spolupráce. Ale v situaci, kdy ve Francii a dalších zemích Evropy jsou již stovky až tisíce islamistických radikálů, z nichž mnozí se zradikalizují téměř sami jen sledováním islamistického obsahu na internetu, je téměř nemožné zabránit pokračujícímu nárůstu zbabělých útoků na nechráněné civilní cíle s potenciálem velkého počtu obětí,“ pokračoval rovněž Hokovský s tím, že vlna islamistického teroru samozřejmě povede k rostoucí radikalizaci mezi většinou populací, útokům pravicových extremistů a zvyšující se poptávce voličů po radikálních řešeních a autoritativním přístupu. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…