To je zkušenej kamuflážník! Národ v izolaci baví VIDEO s Andrejem Babišem

22.03.2020 15:40

V časech izolace se národ snaží zvedat si náladu, jak se dá. Sítí se proto začalo šířit mimo jiné i žertovné video, ve kterém dojde virtuálně k setkání Andreje Babiše s majorem Zemanem. I ten si totiž s kolegy přehrává každodenní tiskové konference z Úřadu vlády…

To je zkušenej kamuflážník! Národ v izolaci baví VIDEO s Andrejem Babišem
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Vtipná videomontáž vychází ze známé scény z dílu 30 případů majora Zemana, nazvaného Kvadratura ženy. Při ní major Zeman s kolegy zkoumají na videozáznamu chování bestiálního vraha.

Není to poprvé, co se na plátno majora Zemana dostal předseda vlády České republiky. V devadesátých letech se v pořadu Česká soda proslavilo video, kde konsilium pražských kriminalistů rozebírá psychický stav Václava Klause, který byl v té době také premiérem.

Klaus na záběrech, původně natočených pro cyklus Gen, předvádí umělecké číslo- píseň Už se ten talinskej rybník nahání, hranou na foukací harmoniku.

V nové verzi se na promítacím plátně objeví současný předseda vlády s obligátním pozadím tiskového centra Strakovy akademie. „Takže dobrý den, dámy a pánové, my jsme dnes začali s tripartitou, kde jsme řešili ošetřovné a pomoc firmám,“ slyšíme při záběrech na zjevně ohromené kriminalisty.

Když referuje o „materiálu, který předložila paní ministryně Maláčová,“ nezdrží se jeden z nich komentáře „šaráda pokračuje“.

„Ta jeho reakce je přece úplně nenormální, soudruhu náčelníku,“ podiví se mladý policejní kandrdas. A při premiérových slovech „pomáhať, odškodniť“ se oklepe, že nikdy nic tak strašného neviděl. „Holt má lepší nervy než ty,“ odbude jej zkušenější kolega.

Major Zeman je z dění na plátně zjevně rozčílen (Andrej Babiš se mezitím jednou větou dostane k potravinářům). „Lže. Všechno co říká je lež,“ rozčílí se.

„Teda válí to na nás mistrně,“ povzdechne si nezkušenější z policistů.

Pak zazní na adresu premiéra známá hláška „pozoruj ho, to je zkušenej kamuflážník“.

„Když jsem za ním přišel poprvé, tak jsem ze sebe dělal skoro šaška. Ale tady si ho dělá on z nás,“ rozčílí se Jan Zeman tak, že málem spolkne párátko.

Promítání nechá zastavit, a nad zastaveným záběrem Andreje Babiše s rouškou a zavřenýma očima lamentuje, že „to je nestvůra, to není člověk. On je z úplně jiného světa“. Má prý pocit, že osobu na plátně hrůza, kterou vidí, naopak spíše přitahuje.

Nejzkušenější z kriminalistů pak poradí: „Jestli na něho půjdeš s emocemi, tak pohoříš“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…