To kdyby viděl Havel: Geislerová a Jan Hrušínský ve při

07.10.2020 11:33

V Praze 5 ani 15 000 hlasů nestačilo kandidátům na to, aby senátní volby jednoznačně vyhráli, a tak se Václav Láska a Michael Žantovský utkají ve druhém kole. Každý má svůj kruh podporovatelů. Lásku chce v Senátu ponechat Jan Hrušínský a zaklíná se heslem Václava Havla. A ředitele knihovny Václava Havla prosazuje Aňa Geislerová.

To kdyby viděl Havel: Geislerová a Jan Hrušínský ve při
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herci Aňa Geislerová a Jan Hrušínský

Pro některé oblasti republiky volby ještě neskončily, protože se v nich vybírá senátor. Mezi nimi je i Praha 5, v které o křeslo senátora soupeří senátor Václav Láska a ředitel knihovny Václava Havla Michael Žantovský.

Anketa

Bude Mikuláš Minář v politice úspěšný?

4%
96%
hlasovalo: 12987 lidí

Dodejme, že se jedná o souboj velice těsný, je-li možné soudit z výsledků prvního kola. Michael Žantovský získal absolutně nejvyšší počet hlasů z celých senátních voleb (15 929), tento výsledek mu však stačil „pouze“ na 39,6 %. Václav Láska získal 15 047 hlasů (37,44 %). Pro srovnání, Miroslavě Němcové její výsledek (15 593 hlasů) stačil málem k výhře v prvním kole a Zbyněk Linhart s 15 787 hlasy v prvním kole zvítězil.

Druhé kolo předvolební kampaně už běží a ti, kdo burcovali voliče k volbám v prvním kole, tak činí i v kole druhém. Václav Láska má nadále podporu herce a principála Divadla Na Jezerce, Jana Hrušínského. Ten si zahrál už v prvním volebním klipu současného senátora.

A nyní má trochu delší zprávu než „Láska tvoří“. „Já nevím jak vám, ale mně v poslední době nejvíc vadí, že nemám důvěru v mnoho českých politiků. Potřeboval bych politiky důvěryhodné, pravdomluvné a poctivé. A myslím si, že senátor Václav Láska v uplynulém volebním období tohle všechno prokázal. Takže až půjdete začátkem října k senátním volbám, možná stejně jako já dojdete k názoru, že s Láskou jde všechno líp. Byl bych rád, kdyby se podařilo pravdu a s ní i Václava Lásku v Senátu udržet,“ řekl Hrušínský.

„Už tento pátek 9. a tuto sobotu 10. října můžete v Praze 5 zvolit do Senátu pravdu a s ní i senátora Václava Lásku. Plně prokázal, že vás v Praze 5 – ani nás z ostatních částí republiky – nezklame. Možná právě proto si ho tak urputně v Senátu nepřeje Miloš Zeman. Být vámi, volil bych Lásku. Víte, jak to říkal Václav Havel? PRAVDA a LÁSKA...“ doplnil ještě v textu. Dodejme, že pokud jde o Václava Havla, Michael Žantovský byl jeho tiskovým mluvčím a poradcem a nyní je ředitelem knihovny, která nese jméno bývalého prezidenta.

I Michael Žantovský má podporu v herecké sféře. „Pojďme v 2. kole poslat do Senátu Žanťáka!“ vyzvala krátce Aňa Geislerová a sdílela i video, ve kterém Žantovský děkuje za podporu a vyzývá i ty, kdo volili jiné kandidáty, aby se zúčastnili druhého kola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …