To nejodpornější z pražské kavárny zveřejním, oznámil Jiří Ovčáček

08.11.2016 17:40

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na serveru Lidovky.cz rozepsal. Byl totiž hostem on-line rozhovoru, při kterém mu byly položeny více než dvě stovky otázek od čtenářů. Tématem byla nejen pražská kavárna, ale i (ne)vyznamenání Jiřího Bradyho či setkání ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlámou.

To nejodpornější z pražské kavárny zveřejním, oznámil Jiří Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Pan ministr Herman se neustále ohání morálními kategoriemi. Pokud nesouhlasí s politikou vlády k Čínské lidové republice, nechť tento kabinet opustí. S dalajlámou se nesetkal neoficiálně, ale oficiálně, za přítomnosti novinářů na půdě ministerstva,“ uvedl ke krokům Hermana Ovčáček.

Vyjádřil se také ke kauze Brady. „V případě pana Bradyho si položte otázku, proč ho na státní vyznamenání nenavrhli jak Václav Havel, tak Václav Klaus. O tom, komu je státní vyznamenání uděleno, rozhoduje prezident republiky, nikoliv Poslanecká sněmovna nebo Senát. 

„Není vám někdy stydno za to, jak se vyjadřujete na svém Twitteru? Urážíte kdekoho. Neumíte přiznat chybu. Mně z vás stydno je,“ napsala jedna čtenářka. „Na Twitteru vskutku nikoho neurážím. To je doménou pražské kavárny, která mi na Twitteru tu vyhrožuje násilím, tu mne častuje vulgárním výrazivem. V příštím roce ty nejodpornější reakce pražské kavárny na mém Twitteru zvažuji zveřejnit. Bude to jakýsi výbor z díla, možná i sebrané spisy,“ zmínil Ovčáček. Pražská kavárna podle něj velmi ráda nálepkuje své názorové oponenty a je velmi citlivá na jakoukoliv kritiku na svou adresu.

Ovčáček také odpověděl na otázku, co by dělal, kdyby jej teď prezident Zeman propustil z funkce mluvčího. „Nechal bych se překvapit životem, s čím by přišel,“ uvedl. A nebránil se ani odpovědím ke svému zevnějšku. „Pravidelně chodím k holiči. Jiná zařízení určená ku zušlechtění zevnějšku nenavštěvuji. Tvář jsem si nechal zarůst ještě v době, kdy jsem nebyl mluvčím pana prezidenta,“ řekl.

  • Odkaz na chat se čtenáři ZDE

Nechyběla ani otázka na nové představení zlínského divadla Ovčáček čtveráček, které mluvčího paroduje. „Jsem nadšen. V naší zemi už satira umírala na úbytě a je dobře, že se zlínští divadelníci rozhodli ji vzkřísit. Držím jim palce. Dodnes vzpomínám na svobodomyslná 90. léta a Českou sodu. Třeba se jim podaří tuto tradici na divadelních prknech obnovit,“ pochválil divadelníky Ovčáček.

Své řekl také k Twitteru, jehož zevrubnou analýzu v minulých dnech provedly Lidovky.cz. „Na Twitteru prezentuji stanoviska pana prezidenta, hájím stanoviska pana prezidenta a hájím pana prezidenta. Vždy se ovšem nesmírně bavím tím, když na Twitter umístím článek o panu prezidentovi a uvedu titulek, který pak nechápaví novináři berou za vyjádření. Tito nechápaví novináři by se měli naučit chápat psaný text a jeho smysl,“ sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …