To není vtip: V ČT mají počasí hlásit bezdomovci. Přidají prý i vlastní zkušenosti

22.11.2013 16:28

Česká televize se rozhodla specifickým způsobem pomoci lidem a zároveň upozornit na problém bezdomovectví. Podle serveru Aktuálně.cz budou totiž předpovědi počasí předpovídat také lidé bez domova a budou k tomu přidávat i své osobní zkušenosti.

To není vtip: V ČT mají počasí hlásit bezdomovci. Přidají prý i vlastní zkušenosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žebračka

"Věřím, že tento originální projekt, který svou myšlenkou zcela souzní s posláním televize veřejné služby, zaujme širokou veřejnost, přispěje k celospolečenské debatě o problému sociálního vyloučení a v neposlední řadě podpoří ty, kteří stojí o svou druhou šanci. Rádi bychom v podobných charitativních projektech pokračovali i do budoucna," řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Lidé bez střechy nad hlavou se do vysílání zapojí v rámci ranního vysílání Studia 6 České televize. Projekt si klade za cíl dát příležitost lidem bez domova, musí projevit opravdovou snahu. Zároveň má ukázat, těm šťastnějším občanům, kteří mají i v nadcházející zimě kde složit hlavu, že bezdomovcům je dobré pomoci, protože i oni sami by chtěli svou situaci změnit, ale z nějakého důvodu se jim to nedaří.

Sluší se dodat, že ČT nepřichází s nijak novým nápadem. Navazuje totiž na sociální kampaň s názvem Days Of Hope, kterou realizovali také například v Německu, Švýcarsku či Holandsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…