To není žádná cenzura, pane prezidente. Chovanec půjde vysvětlovat na Hrad

05.01.2017 19:37

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) už má zřejmě až po krk obviňování, že zřídil cenzorský úřad. Jelikož tato myšlenka zazněla i z úst prezidenta republiky Miloše Zemana, Chovanec je odhodlán vyrazit klidně i na Hrad, aby se obhájil. Nejde mu prý o nic jiného, než aby český stát mohl reagovat na lži. Na zprávy hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka nechce Chovanec reagovat vůbec.

To není žádná cenzura, pane prezidente. Chovanec půjde vysvětlovat na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám funguje teprve pár dní a už to kolem něj pořádně vře. Prudké slovní bitvy vedou zastánci úřadu, kteří tvrdí, že je třeba čelit dezinformacím, např. dezinformacím z Ruské federace, proti jeho zarytým odpůrcům, kteří bijí na poplach před údajně nastupující cenzurou. Spor se v podstatě personifikoval v rolích zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty Jandy stojícího proti prezidentu republiky Miloši Zemanovi. 

Ministr vnitra Milan Chovanec se rozhodl, že zkusí prezidenta přesvědčit o svých dobrých úmyslech. Úřad, který nechal člen vlády zřídit, prý v žádném případě o cenzuru neusiluje.

„My jsme s panem prezidentem domluveni, že se v brzké době potkáme, i když datum ještě nebylo určeno,“ sdělil ve čtvrtek Aktuálně.cz Chovanec. „Budu se mu snažit vysvětlit, že nechceme být žádným Koniášem, který se dokonce snažil cenzurovat Bibli, vysvětlíme mu roli centra,“ doplnil člen vlády.

Celý článek naleznete zde.

Proti nařčením, že zavádí cenzorní praktiky, se ostatně ministerstvo vnitra již ohradilo, a to krátce po Vánočním poselství. O nepochopení práce tohoto úřadu ze strany Hradu hovoří i současná šéfka CTHH Eva Romancovová. Ta zahraniční agentuře Reuters řekla, že ji toto nepochopení velmi mrzí.

Proti úřadu razantně vystupuje i hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který ho přirovnává ke komunistickému cenzorskému Československému úřadu pro tisk a informace. Chovanec však nepovažuje za nezbytné Ovčáčkovy výroky jakkoli komentovat.

„Má cenu pana Ovčáčka komentovat?“ reaguje Chovanec. „Vždyť on to dělá z jednoho jediného důvodu, aby se zase zviditelnil. A čím víc ho budeme kritizovat, tím větší radost mu budeme dělat,“ uzavřel ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…