To tu ještě nebylo: Kubera úplně zdevastoval redaktora Veselovského. Ten zíral, zrudnul a ztěžka oddychoval

17.01.2017 7:55

Hostem pořadu DVTV.cz byl populární politik ODS, teplický primátor Jaroslav Kubera. Řeč byla například o protikuřáckém zákonu či o stavu české pravice.

To tu ještě nebylo: Kubera úplně zdevastoval redaktora Veselovského. Ten zíral, zrudnul a ztěžka oddychoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Úvodem se Kubera vyjádřil k protikuřáckému zákonu, kdy on sám navrhl plošný zákaz kouření. „Cílem toho návrhu není to zakázat, neboť je jasné, že se mi to podaří. Je to test těch dobrotrusů, kteří vědí, co máme dělat, zda to myslí vážně. Kdyby to prošlo, tak bychom byli na čele. Neboť přijde Brusel a zakáže to stejně,“ podotkl Kubera s tím, že pokud jeho návrh neprojde, dojde k odhalení: „Peníze jsou přednější než zdraví.“

Svůj návrh předložil pro to, aby došlo k odložení současného protikuřáckého zákona. „Je nedomyšlený,“ řekl. „Nevím, kde se vzala ta důležitost, ale zákon je pro tuto vládu důležitější než migrace a terorismus dohromady. Jestli mě nešvihne z cigaret, tak mě švihne ze zákonů a politiků,“ řekl. Dobrotrusové nás podle něj brzy donutí jíst pouze veganskou stravu. On sám se nyní pokusí založit kuřáckou stranu i kuřácký manifest. 

Celé video najdete ZDE.

„Člověk se chová k planetě jako prase. Ale přeceňuje svůj vliv,“ podotkl dále Kubera k (jeho slovy) „klimakterické konferenci“. To je podle něj hoax tisíciletí. „Uhlí je fosilní palivo? To víte, že ne. Zásoby uhlí jsou nevyčerpatelné, neboť ty stávající stromy se promění v uhlí,“ vyprávěl Kubera k údivu moderátora. „Nikdy se nestalo, aby se celá planeta nechala takto zbláznit. Nedává se prostor oponentům,“ dodal. „Získal si mě americký prezident Trump, že chce podpis pod touto klimakterickou konferencí odvolat,“ řekl.

Anketa

EU je bez USA a Británie odsouzena k záhubě. Přimkněme se k Trumpovi a mějme silný Visegrád, řekl Jiří Ovčáček. Co Vy na to?

hlasovalo: 11593 lidí

Následně se již přešlo k tématu české pravice. „Přestala být pravicí. Začala příliš propojovat byznys s politikou. A to není dobře. A uvidíme to u ministra financí Andreje Babiše (ANO),“ prognózoval Kubera. Velmi protestoval také proti vzniku krajů. „Kraje byly největším neštěstím, kterého jsme se dopustili po roce 1989,“ řekl.

A co situace po následujících sněmovních volbách? „Vyhraje-li Andrej Babiš tak, že si bude moci vybrat jen jednoho koaličního partnera, bude si moci vybrat kohokoliv,“ myslí si. Kubera se pak vyjádřil i k senátorovi Ivo Valentovi, s jehož stranou Soukromníků nyní ODS jedná o spolupráci. Nevadí mu ani jeho peníze z hazardu. „Takové peníze jednoho nejmenovaného potenciálního kandidáta na prezidenta také pocházejí z těchto zdrojů. Nebudu jmenovat své potenciální protikandidáty,“ rýpl si zcela zjevně do kandidáta Michala Horáčka, jenž byl vlastníkem sázkové kanceláře Fortuna. 

„To je stejné, jako bych měl říct, že Sazka je hazard, Sportka je hazard. Hazard není ilegální. Tak proč by mě to mělo vadit?“ zareagoval na otázku moderátora, zda mu jako členovi ODS nevadí, že by případně strana získala spojením se Stranou soukromníků peníze z hazardu Ivo Valenty. 

On sám nepotvrdil ani nevyloučil, zda bude kandidovat na post prezidenta. V současné době však nevidí nikoho, před kým by smeknul a o kandidatuře by ani neuvažoval. „Podle mě je to předčasná otázka. Ještě se stane hodně věcí,“ řekl závěrem vysmátý Kubera. To Veselovskému tak úplně do smíchu po dobu rozhovoru nebylo – patrné bylo nejen jeho zrudnutí, ale i závěrečné oddechnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…