To už bych je zabil! Bubílková si proti sobě posadila Udženiju a předala jí drsný vzkaz

28.02.2017 18:45

Zuzana Bubílková v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls zpovídala první místopředsedkyni ODS Alexandru Udženiju. Dáma přiznala, že ODS se potácela na hraně volitelnosti a dnes už si nemůže dovolit neplnit sliby dané voličům.

To už bych je zabil! Bubílková si proti sobě posadila Udženiju a předala jí drsný vzkaz
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Alexandra Udženija hned v úvodu pořadu poznamenala, že ODS trvá na zrušení EET, pokud se bude podílet na příští vládě. Bubílková se prý ptala jednoho obchodníka, který si na EET v podstatě už zvykl. „Já jsem se ho ptala, co by dělal, kdyby to další vláda zrušila,“ prozradila Bubílková. „No tak to už bych je snad zabil,“ odpověděl prý obchodník.  

Udženija konstatovala, že pokladnu si budou moct lidé ponechat, ale ODS trvá na tom, aby tyto pokladny nebyly napojeny na on-line systém, který není z nejlevnějších a podle političky nám v konečném důsledku nic neušetří.

„V Chorvatsku už je to dlouhodobě a potvrdilo se tam, že k žádnému vyššímu výběru daní nedochází,“ prohlásila dáma. Stejné to je prý i ve Slovinsku a v Rakousku. „Toto narovnání prostředí, jak se tomu říká, tomu nevěřím. Vezměte si, že přijdete do obchodního centra a tam je na jedné straně pizzerie a na druhé straně fast food. V té první vlně to bylo tak, že pizzerie EET musela mít a fast food ne, tak co je to za narovnání prostředí,“ čílila se politička.

Pokud bude ODS součástí vládní koalice, jistě bude muset v některých bodech svého programu přistoupit na kompromis, ale konkrétně u EET si to dáma nedokáže představit. „My si už nemůžeme dovolit neplnit své sliby,“ prohlásila s odkazem na dobu, kdy se ODS potácela u pěti procent voličské podpory.

Ve druhé polovině pořadu zmínila i zdravotnictví. Udženija zdůraznila, že naše zdravotnictví opravdu není zadarmo, a aby bylo dost peněz na potřebnou a drahou léčbu, je podle jejího názoru správné za některé jiné věci ve zdravotnictví platit. První místopředsedkyně ODS připomněla slova prezidenta Miloše Zemana, který se vyjádřil ve prospěch obnovy poplatku za den pobytu v nemocnici. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…