To zíráte na Klause a Kalouska. Bulvár shrnul, proč žijeme v Kašpárkově

06.03.2013 9:45

Pod titulkem „Vy zíráte, my zíráme“ přinesl deník Blesk animovaného průvodce českou politikou v roce 2013. V zemi, kterou nazvali „Kašpárkov“ prý dochází k řadě neuvěřitelných situací.

To zíráte na Klause a Kalouska. Bulvár shrnul, proč žijeme v Kašpárkově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

Na prvním místě mezi bláznivinami je obžaloba prezidenta Václava Klause z velezrady. Senátoři jej ženou před Ústavní soud proto, že se zpěčoval podepsat evropský pakt finanční stability, nejmenoval jednoho soudce a vyhlásil amnestii. Za to vše jej prý možná za úsvitu popraví.

Na druhém místě pak jsou podle bulváru poslanci Rath a Pekárek, kteří svůj mandát vykonávají skrz vězeňské mříže. Následují další pozoruhodní jedinci, a to právníci, kteří vystudovali pětiletý magisterský program během šesti měsíců. Překonali tak sovětské úderníky, kteří na splnění pětiletky obvykle alespoň rok potřebovali. Jiní absolventi práv, jmenovitě pánové Havlín a Berka, se holedbají soudcovským talárem, ačkoliv by v soudní síni měli patřit spíše na místo obžalovaných. Díky tomu je prý spravedlnost lehce retardovaná, takže ti, co okradli občany o miliardu, odcházejí bez trestu, zatímco řidič a talentovaný výtvarník Roman Smetana jde do basy.

Pozadu prý nezůstává ani hlavní město země, v jehož výstavním centru jsou vskutku neuvěřitelné možnosti vyžití. Prostitutky nebo drogy se tam prý po večerech seženou snáze, než obložená houska. A když se chcete pohoupat na horské dráze, není třeba platit panu Kočkovi na Matějské, ale úplně stačí se vydat po dálnici do Ostravy. Ve vzdušné dopravě pak tato země nabízí unikát v podobě vojenských letadel CASA, použitelných jen pro přepravu koně převalského do Mongolska.

Politika nabízí kromě výše zmíněného tandemu zákonodárců s omezenou svobodou pohybu například premiéra, který se skrývá před společností, neboť se rozešel s manželkou, která mu odmítá dělat doprovod. A nebo vlivného ministra financí, který je diplomovaným chemikem! Šéfa státní kasy, který briskně mrská chemické vzorce, podle bulvárního deníku jinde ve světě nenajdete.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…