Topolánek řádí. Pozor, jsou v tom sprostá slova. Jde i o Jaromíra Soukupa

29.04.2018 21:31

„Dane sorry!“ začíná svůj emotivní tweet Mirek Topolánek.

Topolánek řádí. Pozor, jsou v tom sprostá slova. Jde i o Jaromíra Soukupa
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

ČT odvysílala úspěšný film Metanol. Myslíte si, že stát ošetřil věci tak, aby se ,,Metanolová aféra" už nemohla opakovat?

4%
96%
hlasovalo: 3192 lidí

Expremiér se tímto tweetem vyznal ze své lásky k fotbalovému Baníku. Zároveň trochu popíchl majitele fotbalové Sparty Daniela Křetínského. Právě tu v sobotu porazil Baník 3 : 2. Topolánka s Křetínským pojí i profesní vazby, neúspěšný prezidentský kandidát aktuálně pracuje ve firmách, které jsou součástí holdingu EPH, který vlastní Daniel Křetínský.

Na Topolánkův tweet zareagoval bývalý poslanec ODS Daniel Petruška. Ten se dříve proslavil tím, že po svém neúspěchu v parlamentních volbách 2010, kdy se ucházel o znovuzvolení jako lídr kandidátky v Pardubickém kraji, navrhl svým úspěšnějším stranickým kolegům, aby mu proplatili část nákladů na volební kampaň. Petruška byl v roce 2009 vůbec nejzadluženějším poslancem s hypotékou ve výši 12 000 000 Kč. Petruška ve tweetu podpořil svého někdejšího šéfa a popíchl Daniela Křetínského skrze aktuální problémy fotbalové Sparty. 

Topolánek se na Twitteru opřel také do Jaromíra Soukupa, který se nedávno velmi podrobně zaměřil na podnikatelské aktivity Daniela Křetínského. Soukup ve svých pořadech šťourá nejen do Křetínským ohlášené akvizice rádií Frekvence 1 a Evropa 2 a časopisů ze skupiny Lagardère, ale i do minulých obchodů zrealizovaných Křetínského holdingem EPH. Minulý týden v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa proběhl podrobný rozbor podivného nákupu německé těžební firmy Mibrag a s ní spojených problémů v rámci ochrany životního prostředí (https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Jaromir-Soukup-se-tentokrat-pustil-na-hodne-tenky-led-Tohle-by-ho-mohlo-mrzet-533589).

Topolánek se rozhodl svého chlebodárce bránit. Soukupovu TV Barrandov označuje sarkasticky za „China TV“ v narážce na dřívější úzké obchodní vazby Soukupa a CEFC. V česko-čínské spolupráci například vznikly desítky nových animovaných příběhů o krtečkovi. Topolánek také komentuje vztah Jaromíra Soukupa s herečkou Kateřinou Brožovou, kterou pojmenovává „teta Kateřina“. Topolánek pak v odpovědi jednomu tazateli naznačil, že Soukup je motivován jiným mocným, označení „Bába“ by ukazovalo na Andreje Babiše.

I Topolánkovi fanoušci na Twitteru vyjadřují svůj odpor k Soukupově televizi. Mezi ostřejší komentáře patří tento: 

Vypadá to, že Jaromír Soukup se alespoň na chvíli stane vděčným cílem Topolánkových poznámek, neboť i další z jeho tweetů se věnuje právě jemu a spojení Soukupa s premiérem Babišem. Topolánek odkazuje na aktuální Babišovu účast v pořadu Duel Jaromíra Soukupa, kde si šéf ANO stěžuje na politické konkurenty, kteří se jej údajně snaží zlikvidovat. Bývalý předseda ODS podezřívá Babiše z toho, že není způsobilý vést tento stát.

Zatímco někteří s Topolánkem souhlasí…

… jiní mu připomínají jeho vlastní kontroverzní minulost.

Sám Topolánek pak o Babišovi tvrdí, že ten si na důležité lidi vede spisy, ale také si vše zapisuje do podrobných vztahových struktur, slangově „pavouků“. 

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…