Topolánek zničil pravici. Klausova ODS už prý dávno není

20.02.2012 15:53

Bývalý šéf ODS Mirek Topolánek nejenom že pravici poškodil image, on ji rovnou zničil. A to je velká škoda pro nás všechny, myslí si Ivana Haslingerová ze serveru Fragmenty.

Topolánek zničil pravici. Klausova ODS už prý dávno není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Ve svém článku Haslingerová cituje zakladatele černého divadla TA FANTASTIKA Petra Kratochvíla z doby těsně předtím, než se rozhodl natrvalo odejít z České republiky.

Kratochvíl tehdy Lidovým novinám řekl: "Jsem pravicový volič, světonázorem konzervativní člověk. Obhajoval jsem vždycky spíš Václava Klause než ODS. Dával jsem jim finanční příspěvky, ale už bych nikomu nedal ani korunu. Totální zhroucení pro mě nastalo, když přišel do strany Mirek Topolánek. Rozdíl mezi Topolánkem a Paroubkem je nula. Jedině ho chválím, že začal řešit třetí odboj a ocenil bratry Mašíny. Jinak pravicové straně jen ubližoval."

Dále Kratochvíl vzpomíná na to, jak se Topolánek choval. "Když jsem za ním přišel s dokumenty o problematice divadelních grantů, snažil jsem se mu vysvětlit, že mi nejde o peníze, ale o princip podpory umění v tomhle státě. Že nám chybí divadelní kategorie, zásadní pravidla i jasná kulturní politika," vzpomínal. "Řekl mi tehdy: "Ahoj čur***, podívej se, jak jsem zhubnul! Co je? Co to je? To nebudu číst, vole, kolik chceš? Cože? Ty nechceš prachy? Jaký principy, vole? Ááááále, na to se vyser!" Od té doby už ódéesku nepodporuju."

Pravice? Ne. Už jen středová strana lobbistů

Podle Haslingerové je tak naprostá pravda, co řekl prezident Klaus na 19. kongresu ODS, kdy se se stranou, kterou vybudoval a 13 let ji vedl, loučil: "ODS se přeměnila z pravicové strany idejí ve stranu politického středu a lobbystických zájmů."

"Od té doby to šlo se stranou dolu a ani seriózní pan Nečas zatím nemá sílu ji navrátit její původní noblesu, protože se dosud jasně nedistancoval od Topolánka a jeho lidí. Je to obrovská škoda pro nás pro všechny," konstatuje Haslingerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…