Topolánek znovu útočí. Babiš, Zeman, Rusko a vyhlášení největšího pitomce

21.04.2020 20:20

Mirek Topolánek ve své show stihl za pět minut pomluvit ministryni financí Alenu Schillerovou, prezidenta Miloše Zemana, vládu Andreje Babiše a ještě komunistického poslance Zdeňka Ondráčka. Všichni zmínění se v jeho očích při koronavirové krizi v posledních dnech vyznamenali znamenitými, leč mnohdy nepravdivými nebo úplně nesmyslnými vyjádřeními.

Topolánek znovu útočí. Babiš, Zeman, Rusko a vyhlášení největšího pitomce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí
„Už měsíc máme zavřené hranice, ani dovnitř, ani ven. Tím jsme se dostali do elitní trojky spolu s Arménií a Severní Koreou. Jiné státy svým občanům překročit hranice nezakazují. Premiér Babiš je prý zmatený a probere to s Hamáčkem, ale neví, kam a proč by kdo, kromě koblih, na Jadran jezdil. Andreji, do toho ti nic není,“ vzkazuje Topolánek Babišovi ve své Topol show na serveru Info.cz. 

„Chápu, když lidé za minulého režimu bojovali za otevření hranic, tys bol agentom v Maroku a problémy lidí ti byli stejně ukradené jako teď. Tak konečně nekecej a makej a hranice otevři. Ne proto, že by lidi nevěděli kam dřív vyrazit, ale proto, že držet je zavřené je protiústavní,“ má jasno Topolánek.

Vyjadřuje se také k postupnému rozvolňování opatření a zejména k otevírání obchodních provozoven, které leckomu nedává smysl. „Dívali jste se někdy na losování loterie, kde za přítomnosti státního dozoru a notáře jsou z osudí tažena náhodná čísla a někdo vyhraje... Na vládě přišli s podobným konceptem, za přítomnosti státního agro dozoru a vrchního ANOtáře vylosovali nahodilé pořadí toho, jak se bude rozvolňovat státní zákaz zavřených obchodů a provozoven,“ přidal přirovnání Topolánek.

„Nevyhrál nikdo, prohráli všichni,“ pravil k tomu Topolánek. A jmenoval některé z nesmyslů. „Lidé se budou asi muset jít ostříhat do psích salonů, zahrádky hospod se otevřou, ale záchody ne, aby tam lidi nechodili. A do hobbymarketů můžeme, protože mají vysoký strop, ale kostely zůstávají zavřené,“ podivil se.

„Jestli to nebude tím, že na Andrejově svatbě na Čapáku nebyl žádný kněz, ale jen Michal David, takže se asi brzy dočkáme i otevřených nonstopů. Nepřipadá vám tahle agrolosovačka trochu cinklá?“ přidal divákům řečnickou otázku.

Pobavil se také na účet prezidenta Miloše Zemana, který kvůli koronaviru nebude moci odcestovat do Ruska. „Hradní partička smutní, poté co jim byl zrušen výlet do Číny se nyní ruší i výlet do Ruska. Jinam už Miloše a spol. stejně nezvou. Měla to být velká sláva,“ prohlásil Topolánek k plánovaným oslavám 75 let od konce druhé světové války, který Rusové po Stalinově rozhodnutí slaví o den později, než zbytek světa. „Pokud ale Rusové o přítomnost naší výpravy opravdu stojí, ať si je klidně odvezou, mám pocit, že by to byl Den vítězství pro nás pro všechny,“ dodal.

„A když ne, tak Milošovi 9. května hradní kancléř Mynář píchne jedno z hradních prasat. Tak místo Rudého náměstí a ruské generality bude prdelačka a jelita,“ komentoval také nedávný prohřešek kancléře Vratislava Mynáře, který i přes zákaz pořádání akcí uspořádal zabijačku s šesti lidmi.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Komentáři neunikl ani výrok ministryně financí Aleny Schillerové, podle které je Pětadvacítka velmi populární. „Šespadesátka Alena Schillerová nabídla podnikatelům alespoň Pětadvacítku. Ta je podle ní nejpopulárnějším projektem finanční správy. Že je drzá, lže a chvástá se, to víme, tohle je ale vrchol. Pětadvacítka je sice pro všechny, ale jak moudrá správkyně kasy poznamenala, pokud jste například fotbalista, tak nejste všichni. A najdou se i jiné výjimky,“ zkritizoval Topolánek.

„Holt na živnostníky patří přísnost, a beztak by to ti paraziti jen zneužívali. Ale před volbami vám herci, fotbalisti, sportovci a Sáblíkové tak nevadili, co?“ přidal další řečnickou otázku.

Věnoval se také své oblíbené rubrice „pitomec na konec“, do které kandidoval komunistického poslance Zdeňka Ondráčka. „Dnešní ‚pitomec na konec‘ by mohl být pitomcem vlastně v každé epizodě, protože už jenom hlášení se ke komunistické ideologii ho k tomu zavazuje. Tentokrát se ale mimořádně vyznamenal. Řeč je o lžidoktorovi pedagogiky Zdeňku „Obuškovi“ Ondráčkovi, který nějak zapomněl, že jeho milovaný režim již padl, a chtěl by vysokoškoláky nahnat na nucené práce na pole,“ komentoval Topolánek nedávný návrh Ondráčka.

„Asi že oni by mlátili obilí a on, jak je jeho dobrým zvykem, by mlátil je. Třeba mu jen vadí, že studenti jsou schopni se k titulu dopracovat studiem, a ne jako on, podvodem. Každopádně Ondráčkovi k jeho Řádu práce a Řádu Lenina uděluji titul pitomec na konec,“ rýpl si Topolánek.

Topolánek se také krátce zastavil u iniciativy spolku Slušní lidé, kteří chtěli zesměšnit vysokoškolské studenty v Brně, a místo toho zesměšnili sebe. „Svoji vysokou kulturní úroveň nám připomněli tím, že si dali na facebook fotku posměšné cedulky na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Ta hlásala, že studenti mají průměrné IQ 63,15 procent,“ pobavil se.

„Co k tomu říct, zaprvé Brno, zadruhé národovci a zatřetí, snad mají Slušní lidé IQ 63 bodů alespoň v součtu,“ poznamenal Topolánek k tomu, že IQ se neuvádí v procentech, ale v bodech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…