Tramvajácí štěstím povyskočí. Po bonbonech za 400 tisíc jim Dopravní podnik pořídil flashky za půl milionu

08.01.2019 10:24

O tom, že si Dopravní podnik hlavního města Prahy pořizuje za obrovské částky reklamní předměty od firmy MONT GROUP s.r.o., jsme již informovali. Jen pro připomenutí se jednalo o skleněné modely metra, pera Parker, hrnky, propisky, vánoční ozdoby nebo také reklamní tašky. Vše samozřejmě s logem DP. Během loňského roku se objednávky vyšplhaly na těžko uvěřitelných 4 243 039 korun.

Tramvajácí štěstím povyskočí. Po bonbonech za 400 tisíc jim Dopravní podnik pořídil flashky za půl milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Další objednávka, o kterou se budeme zajímat, je ze dne 30.listopadu loňského roku, kdy Dopravní podnik objednal reklamní předměty v hodnotě 440 tisíc korun bez DPH. Jednalo se o USB flash disky s motivem autobusu ŠM11, metra Ečs nebo tramvají T3 nebo T3 Coupé, všechno samozřejmě s logem dopravního podniku.
 
O kolik kusů flash disků se jednalo, bohužel nezjistíme, neboť všechna čísla jsou na objednávce, kterou máme k dispozici, začerněná. Zřejmě šlo o vánoční dárky, stejně jako další objednávky, které se uskutečnily v prosinci. 
 
 
Podle našich zdrojů si jenom během posledního měsíce minulého roku DPP objednal od firmy MONT GROUP s.r.o. dárkové předměty v celkové hodnotě 1 706 484 korun. Pokud bychom se podívali na celý rok 2018, jednalo se o více než 4 miliony korun za reklamní předměty, které pražský DP firmě MONT GROUP zaplatil.
 
Na dost podivné hospodaření DPP upozorňovala naše redakce již opakovaně. Našli jsme kupříkladu mnohonásobně předraženou fakturu firmy Hochtief, nebo podklady, kdy podnik vyplatil na bonusech pro tři zaměstnance neskutečných 6.060.000 korun.
 
Velkorysé odměny byly bývalým technickým ředitelem Janem Šurovským schváleny a proplaceny. Dotyčný Jan Šurovský se k všeobecnému překvapení do DPP vrátil, znovu bude fungovat jako technický ředitel.
 
Představenstvo Dopravního podniku na svém mimořádném zasedání zvolilo také nového předsedu představenstva Petra Witowského, jemuž byla svěřena pozice generálního ředitele DPP od 20. 12. 2018.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…