Třicetiletý migrant versus třináctiletá dívka. Pohádkový konec se, bohužel, nekonal

28.06.2017 7:32

Soud v Hamburgu tento týden vynesl rozsudek nad dalším z mnoha migrantů obžalovaných ze znásilnění. Tentokrát se dopustil sexuálního zneužití na třináctileté dívce migrant z Iráku.

Třicetiletý migrant versus třináctiletá dívka. Pohádkový konec se, bohužel, nekonal
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Jak píše deník Der Welt, ke znásilnění došlo loni 5. listopadu na stanici metra Jungfernstieg. Třináctiletá Mona L. se nejprve setkala se svými přáteli na Rathausmarkt. Jeden z přátel poté přizval několik uprchliků z blízkého uprchlického centra. Mezi nimi byl i třicetiletý Iráčan Ali D. Společnost mladých lidí se dobře bavila, tancovala a rovněž popíjela alkohol. Po několika hodinách se část přátel odpoutala a na konec zůstala Mona jen s jednou kamarádkou a Alim D.

Dívka si rozhodla odskočit na toaletu a chtěla odejít s kamarádkou Mellek, která na ni čekala. Bohužel Mellek pokračovala dál v cestě a toho irácký migrant beze zbytku využil. Objevil prázdnou místnost na stanici a dívce namluvil, že tam čekají všichni její přátelé. Mona jeho lest neprohlédla, a když vstoupila dovnitř, Iráčan ji bez milosti sexuálně zneužil. Dívku našli plačící na schodech metra kolem půl třetí ráno dva mladí muži a zavolali policii.

Anketa

Podporujete Kocábovu petici Několik vět 2017?

2%
98%
hlasovalo: 22099 lidí

Irácký násilník z místa činu utekl, a opustil dokonce i Německo. Byl na něj vydán mezinárodní zatykač a vypátrán byl až v březnu letošního roku v Maďarsku. Před třemi týdny začal soudní proces a zkraje tohoto týdne byl Ali D. odsouzen okresním soudem v Hamburgu ke třem letům a šesti měsícům odnětí svobody. „Obžalovaný dívku nejprve opil a získal si její důvěru. Navíc využil lsti, aby ji nalákal do uzavřené místnosti,“ vysvětloval soudce výši rozsudku.

Trest mohl být ještě vyšší, ale v očích soudu obžalovanému pomohlo, že se hned na počátku vyšetřování ke spáchání trestného činu doznal. Dívka před soudem svědčit nemusela, aby nebyla ještě více traumatizována. Přestože ke znásilnění došlo již před osmi měsíci, po psychické stránce ja na tom oběť stále špatně. „Bojí se od té doby všech mužů, dokonce i učitelů ve škole. Změnila se její povaha, je nyní uzavřená a přišla o svoji srdečnost.“

Fakt, že byla třináctiletá dívka tak pozdě večer venku s přáteli, soud přímo neřešil. Soudce nicméně zdůraznil, že dívka, která na svůj věk vypadá značně vyspěle, za znásilnění nenese žádnou zodpovědnost. „Je to jen třináctiletá dívka, která ještě neměla zájem potkávat se s muži. Neměla žádné sexuální zkušenosti. Bohužel se ocitla ve špatný čas na špatném místě,“ konstatoval soudce ve své řeči, která musela být Alimu D. překládána do arabštiny.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…