Trikolóra: Jsme otevřeni jakékoliv formě spolupráce s těmi, kteří hájí stejné hodnoty, SPD ji ale odmítla

22.03.2021 13:48

Bývalý prezident Václav Klaus je velmi nespokojen se současným stavem České republiky a volá po politické i ekonomické proměně země. S blížícími se sněmovními volbami sepsal na základě velkého množství podnětů od lidí „Provolání nespokojených občanů České republiky“. Apeluje v něm na společný postup stran, které by pomohly návratu k občanské a ekonomické svobodě. Konkrétně zmiňuje případnou koalici SPD a Trikolóry. Trikolóra ve svém prohlášení uvedla, že je otevřena jakékoliv formě spolupráce s lidmi, kteří hají stejné hodnoty. SPD ústy svého předsedy předvolební spolupráci však odmítla.

Trikolóra: Jsme otevřeni jakékoliv formě spolupráce s těmi, kteří hájí stejné hodnoty, SPD ji ale odmítla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink k představení spolupráce Trikolóra – Svobodní – Soukromníci

„Trikolóra si nutnost spojování pravicově konzervativních sil uvědomuje, proto také uzavřela dohodu o dlouhodobé spolupráci se Svobodnými a Soukromníky. Tyto strany hájí kapitalismus, národní suverenitu, svobodu a odmítají současnou podobu plošných opatření, které české občany nechrání proti pandemii, ale naopak vedou k ničení celých sektorů hospodářství, astronomickému státnímu dluhu a tisícům rozvrácených životů,“ stojí v oficiálním vyjádření Trikolóry k sobotní výzvě bývalého prezidenta Klause.
 
 
Ten zmínil společný postup konkrétních politických stran pro podzimní volby, které by mohly být nadějí k návratu k normálním poměrům. „V dnešní situaci na politické scéně – s výjimkou Trikolóry, SPD a několika jednotlivců – nevidíme síly, které by se programově snažily prosazovat návrat k normálním poměrům, zdravému životu společnosti a svobodnému podnikání,“ uvedl Klaus hlasem nepokojených občanů.
 
 
A připojil výzvu: „Vyzýváme všechny, kteří sdílejí náš pohled a kterým není lhostejný osud naší země, aby se pokusili domluvit a táhnout za jeden provaz,“ vyzdvihl nutnost, aby představitelé nejrůznějších politických i občanských seskupení v nadcházejících volbách nedopustili propadnutí hlasů svých stoupenců.
 
Hnutí Trikolóra na jeho slova obratem zareagovala. „Jsme otevřeni jakékoliv formě spolupráce s lidmi (a subjekty), kteří hájí stejné hodnoty, včetně účasti takovýchto osob/subjektů na naší kandidátce. SPD ústy svého předsedy předvolební spolupráci odmítla, což bereme na vědomí,“ stojí ve vyjádření, pod kterým je podepsán předseda Trikolóry Václav Klaus ml., první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková a místopředsedové Jan Tesař a Dalibor Uhlíř. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…