Trump přitvrzuje. Už nezůstává jen u slovních varování Severokorejců

09.04.2017 7:25

Ministr zahraničí USA Rex W. Tillerson nedávno naznačil, že čas vyjednávání se Severokorejci končí. Šéf Bílého domu Donald Trump tlak na komunistickou totalitní zemi dál stupňuje. Ke břehům Korejského poloostrova poslal bojovou skupinu zformovanou kolem jedné z deseti amerických letadlových lodí.

Trump přitvrzuje. Už nezůstává jen u slovních varování Severokorejců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Není to tak dávno, co severokorejský režim provedl další raketový test, a Spojené státy dávají najevo, že to musí přestat. Trump to jasně řekl i při večeři s čínským prezidentem a požádal ho, aby Čína použila páky, které ještě má, ke zklidnění politiků KLDR. Severokorejci jsou do značné míry závislí na pomoci Číny.

Jak Trump dokázal už nařízením raketového útoku na syrskou leteckou základnu, nemusejí Spojené státy zůstat jen u apelů na Čínu, aby KLDR zklidnila. Podle agentury Reuters míří ke břehům Korejského poloostrova bojová skupina letadlových lodí vedená letadlovou lodí Carl Vinson.

Celý článek naleznete zde.

„Máme pocit, že zvýšená přítomnost je nutná,“ řekl údajně jeden z úředníků americké administrativy. Spojené státy tak reagují na několikátý test severokorejské balistické rakety, k němuž došlo. Preventivní úder na KLDR je jednou z možností, které jsou na stole, ale americká administrativa upřednostňuje jiné varianty, ekonomické sankce a další formy diplomatického tlaku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…