Trump zaútočil na Obamu. Jde o ruské hackery

25.06.2017 11:05

BBC informuje o tom, že 45. prezident USA Donald Trump obvinil svého předchůdce Baracka Obamu, že věděl o ruském vměšování do amerických prezidentských voleb, ale nezakročil proti tomu. Šéf Bílého domu si položil otázku, proč se tak stalo.

Trump zaútočil na Obamu. Jde o ruské hackery
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Britská BBC se znovu vrací k úvahám o tom, zda a jak Ruská federace ovlivnila prezidentské volby v USA, které vyhrál Donald Trump. Podle listu Washington Post věděl končící 44. prezident USA Barack Obama o tom, že se Rusko pokouší ovlivnit americké prezidentské volby.

V létě o tom Obamu informovala CIA. Americký prezident zvažoval, co udělat, a nakonec se rozhodl prozatím nedělat nic. Proč? Zaprvé proto, že nechtěl narušit víru amerických občanů ve volební systém. Zadruhé proto, že počítal s vítězstvím Hillary Clintonové a měl za to, že zveřejnění informací CIA během zuřící předvolební kampaně by mohl Trump využít ve svůj prospěch a obvinit Obamovu administrativu ze šíření nesmyslů.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Když americké prezidentské volby vyhrál Trump, Obama nechal vyhostit ze země 35 ruských diplomatů.

„Jestliže Obamova administrativa věděla o ruském vměšování do amerických prezidentský voleb, proč nic neudělala?“ zeptal se na sociální síti Twitter Trump. „Aby tím neutrpěla Hillary?“ zeptal se ještě.

 

 

 

 

Server také připomíná, že ruský prezident Vladimir Putin opakovaně popřel, že by se jeho země vměšovala do amerických prezidentských voleb. Údajné ruské vměšování do prezidentských voleb v minulosti opakovaně odmítl i nově zvolený prezident Trump. Hon na Rusko opakovaně označil za hon na čarodějnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…