Tucker Carlson: Proč má uprchlíky z Gazy brát Západ? Je jiné řešení, kam s nimi

02.11.2023 13:39 | Monitoring

Americký konzervativní moderátor Tucker Carlson tvrdí, že západní země by v žádném případě neměly přijímat uprchlíky z Pásma Gazy, protože by si tak ještě více ohrozily vlastní bezpečnost. Souhlasí s ním, bývalý předseda Brexit Party Nigel Farage, který se ptá, proč si tyto uprchlíky nevezme třeba Saudská Arábie nebo Egypt. Farage navíc varuje, že mezi uprchlíky z Pásma Gazy bude mnoho stoupenců teroristů z Hamásu, což národní bezpečnost dané země ještě více ohrozí.

Tucker Carlson: Proč má uprchlíky z Gazy brát Západ? Je jiné řešení, kam s nimi
Foto: Repro X
Popisek: Nigel Farage v show Tuckera Carlsona

Tucker Carlson, který po vyhazovu z Fox News úspěšně vede svoji show na síti X miliardáře Elona Muska, varuje před přijímáním palestinských uprchlíků kvůli konfliktu hnutí Hamás a Izraele. „Zatím nevíme, co všechno přinese konflikt na Blízkém východě, ale můžeme si být jistí, že se do pohybu dají stovky tisíc, možná miliony uprchlíků. A kam ti všichni uprchlíci půjdou? To je ta zásadní otázka,“ tvrdí Carslon.

„Pokud byste se zeptali, proč si je nevezme Izrael, když je to jejich válka, přijde vám rychlá a jednoznačná odpověď. Tyto lidi tam přijít nemohou, protože jsou nebezpeční a destabilizovali by Izrael. A to je určitě pravda. Ale je zajímavé, že tito stejní lidé, kteří tohle říkají, současně tlačí na to, aby uprchlíci kvůli izraelsko-palestinskému konfliktu mířili do západních zemí, do Evropy a do Spojených států. A překvapivě jak z tábora progresivní levice, tak i tzv. pravice se ozývají hlasy, že bychom tyto uprchlíky měli přijmout,“ podivuje se Carslon.

Proti se naštěstí staví lidi jako Nigel Farage, bývalý předseda Strany nezávislosti Spojeného království a Brexit Party. Podle něj mají západní státy s migrací historicky dobré zkušenosti a zatím nedokázaly pochopit, že islámská migrace v moderní době je jiná.

„My ve Velké Británii máme velkou historii přijímání uprchlíků, můžeme se dívat až stovky let nazpět, kdy jsme přijali perzekuované Hugenoty z Francie. A ti si u nás vedli dobře, jak v armádě, obchodu a jinde. A to samé platí o židech, které jsme přijímali po pogromech z Ruska počátkem 20. století, přijímali jsme židy z Německa a Rakouska ve 30. letech. Anebo když se podíváme na 70. léta, přijali jsme značné množství lidí z Ugandy, kde tamní asijské populaci hrozilo vyhlazení. A oni tak jako ti předchozí, přišli do země, asimilovali se a ve společnosti fungují skvěle,“ vysvětluje Farage.

„Proto tak nějak cítíme naši křesťanskou povinnost pomáhat lidem, kteří jsou v nouzi. Ale povinností každé vlády, tou nejzásadnější povinností, je především usilovat o blaho svých občanů a své země. Za posledních 7 let jsme přijali přes půl milionu legálních přistěhovalců, jako například lidi z Hongkongu, kde čelili perzekucím ze strany Číny, přišli lidé z Afghánistánu, ze Sýrie a samozřejmě z Ukrajiny,“ říká Farage o počtu lidí, kteří azyl obdrželi. Pak je tu další velká část uprchlíků, kteří se v zemi zdržují nelegálně.

Problém s přijetím uprchlíků z Pásma Gazy je ten, že jsou to ve velkém stoupenci hnutí Hamás. „Teroristické hnutí Hamás, které spustilo tuto krvavou válku útokem na vše živé, co mu přišlo pod ruku, včetně dětí, tak to si dlouhodobě užívá západní humanitární podporu, která je určena lidem v Pásmu Gazy. A jak je to možné? Protože Hamás vyhrál v oblasti volby a stal se vládnoucí silou v Gaze. Tím pádem, když si přivedete do své země Palestince z této oblasti, přijde i velké množství sympatizantů Hamásu,“ varuje Farage.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Do EU se nalifroval ten největší odpad z Afriky a Blízkého Východu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 02.11.2023 14:14:55
jsou tady vykořenění, nemají žádné hodnoty, pracovat většinou nechtějí. Umí se jen modlit a řvát Allahu akbar. Jsou jako kobylky, vypakovat je zpět odkud přišli je dnes téměř nemožné.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…