Turci stále lžou. Miloslav Ransdorf připomněl, že zatloukání kolem sestřeleného letadla není zdaleka první

26.11.2015 20:23

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf se na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil ke dvěma aktuálním otázkám.

Turci stále lžou. Miloslav Ransdorf připomněl, že zatloukání kolem sestřeleného letadla není zdaleka první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Jeden ze čtenářů se totiž věnoval sestřelení ruského letounu tureckou stíhačkou. A uvádí, že šlo o připravenou provokaci. A Ransdorf k tomu uvádí: 

„Turci nevyužili ‚horkou linku‘, přímé spojení mezi generálními štáby a ministerstvy obrany obou zemí. Dnes už couvají, Erdogan vykládá, že nevěděli, že to jsou Rusové. I Američané dnes přiznávají, že se incident odehrál na syrském území. Turci tvrdili, že varovali Rusy desetkrát, a přitom zároveň řekli, že letadlo bylo na tureckém území 17 vteřin! Za 17 vteřin není možné udělat 10 varování,“ pozastavuje se Ransdorf a dodává, že Turci lžou stejně, jako v jiném případě, a to když Řekové uváděli, že nalezli na turecké lodi brokovnice s náboji – a do dokumentace vepsali, že to byly stavebniny pro Libyi. 

„Pak turecké ministerstvo zahraničí otočilo, byly to prý  brokovnice pro súdánskou policii. Opravdu spolehlivý spojenec v NATO!“ je rozhořčen Ransdorf.

Podle europoslance musela být celá akce sestřelení ruského letounu připravena a koordinována s Američany. „Šlo o to rozbít možnou koalici proti ISIL, kde by byli Rusové. Odpověď Rusů může mít podobu nejen v oblasti turismu, ale jsou tu i projekty v energetice, třeba Turkish Stream (plynovod) nebo stavba jaderné elektrárny v Turecku (za asi 22 miliard dolarů),“ uzavírá tuto otázku Ransdorf s dodatkem, že to bude bolet obě strany, ale Rusko se postará o to, aby to Turky bolelo vice. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Otázka dalšího čtenáře směřovala na stmelení států Visegrádské čtyřky kvůli migrační krizi. „Do jaké míry je reálná šance na stmelení V4 na základě jednotného odmítnutí přijetí kvót pro rozdělování imigrantů – třeba pod pohrůžkou vystoupení z EU? Myslíte, že současná situace je již na toto zralá, nebo to vůbec nepadá v úvahu?“ zněl konkrétní dotaz na europoslance.

„Státy Visegrádu mají různé pozice,“ odpověděl Ransdorf. Zároveň se také pozastavil nad vyjádřením předsedy Evropského parlamentu Schulze, který uvedl, že kvóty budou podmínkou pro udělení dotací. „Rozvolnění vztahů s EU, i kdyby jeho následkem mělo být zastavení dotací, je dobrou cenou za udržení samostatnosti a suverenity,“ uzavřel však tuto otázku komunista.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…