Tváříte se, že je to zadarmo, zaútočil Kuba na rušení poplatků. Vzkázali mu cosi o Janouškovi

17.11.2013 7:54

Podle stavu vyjednávání o ustavení koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL se očekává, že většina poplatků ve zdravotnictví bude zrušena. To se ale nelíbí úřadujícímu předsedovi občanských demokratů Martinu Kubovi, který tento chystaný krok zkritizoval na svém facebookovém profilu.

Tváříte se, že je to zadarmo, zaútočil Kuba na rušení poplatků. Vzkázali mu cosi o Janouškovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„Rušení poplatků ve zdravotnictví je jen typický socialistický postup tvářit se, že je něco zadarmo a z daní všech to dotovat ze státního rozpočtu,“ napsal Kuba.

Na jedné straně příznivci Kuby, eventuálně pravicové politiky, upozorňovali na to, že výpadek příjmů z regulačních poplatků budou muset zaplatit všichni daňoví poplatníci tím, že tento výpadek bude muset stát uhradit ze státního rozpočtu.

Na to Kubovi odpověděl uživatel, který dle svého profilu pracuje na Úřadu vlády: „Otázkou spíše je, proč se musí dosypávat… Zrovna vy byste to mohl vědět, resp. by vám to Janoušek či Cabrnoch s Ouzkým mohli říci.“

Na tuto repliku Kuba nezareagoval.

Jedna z přispěvatelek zase tvrdila, že německá kancléřka Merkelová je asi také „zlá socialistka“, když i v Německu ruší zdravotnické poplatky. Angela Merkelová je přitom šéfkou pravicové křesťanské strany CDU.

Odpůrci Kubova názoru argumentovali i tím, že když jdou jednou za rok k lékaři, tak za to platí vlastně dvakrát. Jednou prostřednictvím povinných odvodů na zdravotní pojištění a pak ještě prostřednictvím regulačního poplatku.

Problém pěkně, byť poněkud ironicky shrnul tento uživatel: „Ignorování plátců zdravotního pojištění je typický pravičácký postup jak donutit lid, aby platil dvakrát a ze systému z tohoto doublu 75 % vysát do kapes kamarádíčků a pak vinit lid, že je líný a že by měl stachanovsky makat nikoliv na 200, ale na 300 %, což nahlodává ona stará socialistická pravidla (zavedená Bismarckem) o 8hodinové pracovní době.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…