Tým zmrdům patří vlečka v mojí chemičce, naši na ně klekli, chlubil se Babiš. Teď soud zajišťovací příkazy na firmu FAU zrušil

22.09.2017 22:13

Ostravský krajský soud zrušil v pátek rozhodnutí celníků o zajišťovacích příkazech pro opavskou firmu FAU za zhuba 340 milionů korun. Podle soudu neměl celní úřad důvod pro tak masivní zajištění. Informaci přinesl server Zpravy.Tiscali.cz.

Tým zmrdům patří vlečka v mojí chemičce, naši na ně klekli, chlubil se Babiš. Teď soud zajišťovací příkazy na firmu FAU zrušil
Foto: repro ČT
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Společnost FAU vlastní v areálu přerovské firmy Precheza, jenž patří do holdingu Agrofert Andreje Babiše (ANO), sklad pohonných hmot. Poté, co v ní loni zasáhla finanční správa a celníci, se dostala FAU do insolvence, následně ji soud poslal do konkurzu. Finanční správa firmu podezřívá z vědomého zapojení do karuselového podvodu.

Nyní, po rozhodnutí ostravského krajského soudu, se nechal slyšet právní zástupce firmy FAU Alfréd Šrámek, že v případě definitivního zrušení zajišťovacích příkazů firma zažádá stát o miliardovou náhradu škody. Spory se podle serveru týkají doměření daně a současného vzniku ručitelského závazku společnosti. 

Původní text ZDE.

„Celní správa vydala zajišťovací příkazy, protože podle ní firma neměla dostatek peněz, aby daně zaplatila. Zástupkyně celníků v pátek u soudu řekla, že rozhodnutí bylo vydáno v souladu s předpisy a důvodem byla obava o budoucí dobytnost daně,“ zmínil server. To však podle soudce Jiřího Gottwalda není samo o sobě důvodem pro tak masivní zajištění. 

O společnosti FAU se začalo hovořit i v souvislosti s nahrávkou, která se koncem srpna objevila na internetu a na níž hovoří právě Babiš.

Exministr však odmítl, že by v době svého působení ve funkci šéfa státní kasy zneužíval Ffinanční a celní správu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…