U Španělska vylovili 208 migrantů. Proti loňsku je jich už polovina navrch

05.09.2021 6:24

Španělští záchranáři v sobotu vytáhli z malých člunů mířících na jižní pobřeží Pyrenejského poloostrova či na Kanárské ostrovy 208 migrantů. Tamní úřady registrují až devětačtyřicetiprocentní nárůst ilegální migrace oproti loňsku. Do pevninského Španělska dnes podle agentury AP zamířila pouze jediná žena, zbytek ilegálních pasažérů tvořili výhradně muži.

U Španělska vylovili 208 migrantů. Proti loňsku je jich už polovina navrch
Foto: Repro Euronews.com
Popisek: Migranti ve španělském Cádizu

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
Čluny ve Středozemním moři a v Atlantském oceánu španělská námořní záchranná služba zachytila, když se migranti vydali směrem k Evropě či k ostrovům Gran Canaria a Lanzarote.

Na Kanárské ostrovy – na Gran Canarii a Lanzarote – dnes mířilo 106 migrantů, z nichž podle agentury AP a španělské záchranné služby šlo o 44 žen a 20 nezletilých.

Do pevninského Španělska se pak vydalo 102 migrantů. Zde už však taková rozmanitost pohlaví nepanovala. Kromě jedné ženy se na cestu přes Středozemní moře vydali pouze muži.

Podle španělského ministerstva vnitra letos země čelí až téměř padesátiprocentnímu nárůstu ilegální migrace ve srovnání s obdobím leden–srpen 2020. Na španělské území vtrhlo tento rok již celkem 20 491 osob, většinou po moři.

Mezinárodní organizace pro migraci upozornila, že při pokusu dostat se do Španělska letos zemřelo nebo se pohřešuje téměř 500 migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…