U jáchymovské piety zasahovala záchranka. Odvezla šéfku politických vězňů

26.05.2012 19:33

Předsedkyni Konfederace politických vězňů Naděždě Kavalírové se udělalo během jáchymovské piety nevolno. Nakonec ji musela odvézt záchranná služba, nyní je v nemocnici.

U jáchymovské piety zasahovala záchranka. Odvezla šéfku politických vězňů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

"Ještě dopoledne měla paní Kavalírová na vzpomínkové akci proslov, nevolno se jí udělalo při společném obědě, nemělo by to ale být nic vážného," uvedl pro Mediafax starosta Ostrova Pavel Čekan. Předsedkyni Konfederace politických vězňů se v průběhu jáchymovské piety udělalo zle.

"Po krátké nevolnosti jsme paní Kavalírovou hospitalizovali na interním oddělení, kde zůstane do zítřka na pozorování," potvrdil stav Naděždy Kavalírové i zdravotní ředitel Nemocnice Ostrov Jiří Štefan.

Kromě devětaosmdesátileté Kavalírové se piety s názvem Jáchymovské peklo zúčastnilo dalších dvě stě politických vězňů komunistického režimu. Akce připomíná odkaz desítek tisíc lidí, kteří v 50. letech byli nuceni pracovat v uranových dolech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…