ÚOHS zrušil církevní tendr na obnovu chrámu sv. Barbory

11.11.2012 21:06

Tendr za 154 milionů korun vypsala římskokatolická církev, konkrétně arciděkanství v Kutné Hoře. Jeho obsahem byla obnova interiéru chrámu sv. Barbory. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ho však zrušil.

ÚOHS zrušil církevní tendr na obnovu chrámu sv. Barbory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do kostela, ilustrační foto.

Podle ÚOHS stanovil zadavatel nepřiměřené požadavky na prokázání technických kvalifikačních předpokladů. Farnost se však omlouvá tím, že se jednoduše snažila vybrat firmu, která má zkušenosti s opravou národní kulturní památky, jakou je i sv. Barbora.

"ÚOHS nám toto kritérium však vytknul, neboť legislativně není vymezen rozdíl mezi obnovou kulturní památky (KP) a národní kulturní památkou (NKP) a celou soutěž zrušil. Proti tomu jsme se neodvolali a chystáme se vypsat novou soutěž," uvedl pro server E15.cz arciděkan Jan Uhlíř.

Rozhodnutí úřadu nabylo právní moci 3. listopadu. Chrám sv. Barbory v Kutné Hoře se opravuje již několik let poté, co statici varoval před zoufalým stavem chrámu a nebezpečím zřícení části jeho opěrného systému.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…