ÚOOZ se dál otřásá. Další důležitý muž prý oznámil odchod

15.06.2016 21:58

Pavel Hanták, mluvčí ÚOOZ, se rozhodl opustit svou funkci. Vzhledem k tomu, že ministr vnitra Milan Chovanec podepsal plán na reorganizaci policie, Hanták prý už dál nemůže vykonávat svou práci tak jako doposud.

ÚOOZ se dál otřásá. Další důležitý muž prý oznámil odchod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Detektivové ÚOOZ zadrželi v souvislosti s radikální islamistickou organizací Jamaat Shariat v Česku před rokem několik osob. V současnosti stojí údajní teoristé před soudem

Jiří X. Doležal na serveru Reflex.cz napsal, že mu dorazila důležitá zpráva. „V souvislosti s podpisem pana ministra vnitra pod reorganizačními změnami, se kterými se nemohu ztotožnit, jsem dnes oznámil zastupujícímu řediteli ÚOOZ své rozhodnutí opustit řady policie. Vzhledem k tomu, že za těchto okolností již nemohu podle nejlepšího vědomí a svědomí zastávat pozici tiskového mluvčího, požádal jsem zároveň o okamžité zproštění svého pověření stykem s veřejností, kterému bylo vyhověno. Děkuji všem za mnohaletou spolupráci,“  napsal prý Doležalovi dlouholetý mluvčí ÚOOZ.

Doležal si v této souvislosti klade otázku, proč je pro tiskového mluvčího útvaru tak důležité, že ho opouští jeden policista – Robert Šlachta. A proč se Roberta Šlachty tak hlasitě zastává ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš? To jsou otázky, na které bohužel nezná odpověď. Jedna ještě mnohem zásadnější otázka ovšem zní, zda současná vládní přestřelka o uspořádání policie vůbec patří do demokratické země?

Novinář na své otázky bohužel nezná odpověď, ale o to více ho znepokojují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…