USA mohou bombardovat, koho chtějí a Rusko nesmí ani poslat spacáky. Na Krymu aspoň nenechají lidi chcípnout hlady v příkopu. To budete koukat, kdo to napsal

14.08.2014 12:42

Známý podnikatel Ivo Rittig, který čelí trestnímu stíhání, je v poslední době velmi čilým glosátorem na sociální síti Twitter. Tam s oblibou komentuje nejen svou trestní kauzu a snahy protikorupčních aktivistů po jeho očernění, ale též události hýbající světem. Na jeho profil rády chodí polemizovat i některé jiné veřejně známé osobnosti.

USA mohou bombardovat, koho chtějí a Rusko nesmí ani poslat spacáky. Na Krymu aspoň nenechají lidi chcípnout hlady v příkopu. To budete koukat, kdo to napsal
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Díky tomu proběhla i pozoruhodná výměna názorů na téma ovládnutí Krymu Ruskem, ve které se s pražským podnikatelem sřettl redaktor Hospodářských novin Petr Honzejk. Výkop provedl majitel účtu, když se vyjádřil ke kritice Ruska za snahu poskytnout humanitární pomoc válkou postiženým oblastem na východě Ukrajiny.

„To je vážně zajímavé, že Američani můžou bombardovat, kde chtějí, Ukrajinci klidně civilisty a Rusové nesmějí poslat ani spacáky,“ napsal Rittig. Kromě neznámého diskutéra, který poznamenal, že tyto „spacáky" již sestřelily civilní letadlo, se do debaty zapojil i novinář Honzejk. Toho zajímalo, zda se Rittig nevyjadřuje ve prospěch Ruska z osobních zájmů. „Zvažujete přesun rezidentury na Krym?“ otázal se doslova.

Rittig přiznal, že po přesunu oficiálního bydliště z Monaka zpět do ČR přesun na černomořský poloostrov nechystá. I když by to ve srovnání s jinými lokalitami prý mělo výhody. „Tam aspoň vláda nebombarduje civilisty a pak je nenechá chcípnout hladem v příkopu,“ odpověděl novináři.

„Máte recht, vlastní nebombarduje, střílí jen přes hranice. A s daněmi to tam také prý bude teď docela fajn,“ poznamenal následně Honzejk v narážce na plánované daňové úlevy pro Krym, které již avizovala ruská vláda.

Rittig následně připustil, že o daňové zatížení v oblasti se doposud nezajímal, ale určitě se prý zeptá. „Tak hodně štěstí, v Sevastopolu prý dávají jako rezidenční pobídku i slevu na jadernou ponorku. Dosvidaňija Monte Carlo,“ odepsal Honzejk.

Na to Rittig napsal, že v Sevastopolu je hezky i bez daňových úlev. „Prostě proto, že jejich vojáci je nebombardují, ale chránějí,“ vysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…