USA vyzývají své lidi k odjezdu z Ukrajiny. Schovává to za covidovou nákazu

11.02.2022 10:05

Odjeďte. Okamžitě. Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena vyzvala všechny americké občany, kteří momentálně z jakýchkoli důvodů pobývají na Ukrajině, aby si co nejrychleji sbalili kufry a Ukrajinu opustili.

USA vyzývají své lidi k odjezdu z Ukrajiny. Schovává to za covidovou nákazu
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Ve Washingtonu, v Moskvě i v Kyjevě proběhly rozhovory. Americký prezidenta Joea Bidena jednal s německým kancléřem Olafem Scholzem ve Washingtonu, v Moskvě jednali francouzský prezident Emmanuel Macron se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem a posléze v Kyjevě i se svým ukrajinským protějškem Volodomyrem Zelenským ve snaze najít cestu, jak se vyhnout ozbrojenému střetu mezi Ruskem a Ukrajinou. Zdá se však, že tato jednání dosud nikam nevedla.

Napětí na rusko-ukrajinské hranici zjevně nepolevuje. Administrativa Joea Bidena vyzvala americké občany, kteří pobývají na Ukrajině, aby území tohoto státu co nejrychleji opustili.

„Kvůli zvýšené vojenské hrozbě a narůstajícímu počtu případů nemoci covid-19 nejezděte na Ukrajinu. Ti, kteří na Ukrajině momentálně pobývají, by měli odcestovat. Ať už s pomocí komerčních letů či soukromých dopravních prostředků,“ uvedla americká administrativa.

Ruská strana dlouhodobě popírá, že by se chystala k úderu na Ukrajinu, ale na rusko-ukrajinské hranici stojí na 100 tisíc plně vyzbrojených ruských vojáků. A ukrajinští civilisté trénují se zbraněmi pro případ, že Rusové skutečně vtrhnou do jejich země. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…