Úder Andreji Babišovi zevnitř hnutí. Mimo jiné i kvůli demonstracím

02.08.2019 12:25

Na premiéra Andreje Babiše (ANO) opět zaznívá kritika z vlastních řad. Tentokrát se o ni postarala poslankyně Evropského parlamentu Radka Maxová (ANO). V rozhovoru pro deník Právo prozradila, že jí velmi vadí, že se v hnutí hodnotí především loajalita, a ne skutečná práce. ANO podle ní upustilo od prvotního úmyslu, kvůli kterému šlo do politiky.

Úder Andreji Babišovi zevnitř hnutí. Mimo jiné i kvůli demonstracím
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

„ANO bylo protikorupční hnutí, vymezovalo se vůči špatně fungujícímu státu, zastávalo se malých podnikatelů. Naše současná sociální politika dnes není ideální,“ popisuje europoslankyně Maxová změny, které v hnutí ANO postupem času pozoruje.

Nelíbí se jí ani to, že do politických věcí mluví nečlenové hnutí ANO, jmenovitě ale uvádět nikoho nechtěla. „Ve straně nerozhoduje skutečná práce, poslanci se hodnotí hlavně za to, jakou mají účast na hlasováních ve Sněmovně,“ popisuje Maxová, podle čeho vedení ANO hodnotí práci poslanců.

Maxová v Poslanecké sněmovně zastávala post předsedkyně sociálního výboru, jejímu nástupci ve Sněmovně bylo prý řečeno, že snad bude pracovat lépe než ona. Šlo podel jejích slov o narážku na to, že neměla účast na hlasování ve Sněmovně coby poslankyně zrovna vysokou. „V ANO se hodnotí především loajalita, ne skutečná práce,“ míní europoslankyně.

Své řekla také k masovým protivládním protestům. Mrzí ji, jak se k nim hnutí ANO jako celek staví. „Otevření dialogu s občanskou společností by neškodilo,“ říká Maxová a podotýká, že s organizátory protestů se už kromě hnutí ANO sešla velká řada politických subjektů.

Svůj odchod z hnutí i přes zmíněné výhrady Maxová zatím nezvažuje. Uchýlila by se k němu zřejmě v případě, že by byla vláda například podporovaná SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…