Úder ČT: „Už se na to nedá dívat.“ Kontrolor televizí k Ukrajině

15.12.2022 13:28 | Ze sítí

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a občasný komentátor a glosátor politického a společenského dění Vadim Petrov se na svém facebookovém účtu zamyslel nad poslední dobou hojně diskutovaným tématem, zda je, nebo není Česká republika ve válce. Nevyhnul se ani kritice moderátorů České televize a naznačil, že volba prezidenta, která hýbe naší mediální scénou, je v kontextu událostí okolo nás nevýznamná.

Úder ČT: „Už se na to nedá dívat.“ Kontrolor televizí k Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České televize

„Nejsme ve válce,“ začíná Petrov rozhodně svůj status.

„Válka na Ukrajině je válka mezi Ukrajinou a Ruskem. Ať budeme analyzovat příčiny, účast USA, zapojení EU jakkoliv, válku s Ruskem vede Ukrajina,“ má jasno.

Celé téma ale takto rázně a stručně nekončí, naopak se rozhodl ho rozvést.

„Že to je obrana před ruským dobyvatelem? Snaha vyvedení Ukrajiny z ruské zóny do zóny euroatlantické? Ano. Ale pořád je to boj samotných Ukrajinců,“ píše Petrov a poskytuje i další pohled na věc z hlediska toho, co by bylo pro Českou republiku a další státy výhodné.

„A nám by se to hodilo, kdyby Ukrajina byla v NATO a v EU a Rusko by se tak odsunulo dál od západní a střední Evropy. Ne hodnoty, toto je hlavní důvod, proč západ udržuje Ukrajinu ve válce, “ je přesvědčený Vadim Petrov a dodává:

„Třeba ji Ukrajina vyhraje, a když ne, bude dostatečně rozbitá, aby ji mohl západ opravit. Kapitál se musí točit.“

Následně naráží také na tvrzení Petra Fialy, Jany Černochové a dalších vládních představitelů o tom, že ČR ve válce skutečně je.

„Kdo tvrdí, že jsme ve válce, protože se vede hybridní válka, jsme na seznamu nepřátelských zemí Ruska..., je povýšený hlupák, který nevnímá skutečné mrtvé na Ukrajině, tisíce raněných, nemocných, trpících, mrznoucích... těch, kteří opustili své domovy,“ píše poměrně ostře člen RRTV a pokračuje.

„V důsledku války na Ukrajině nám chybí léky, omezujeme se, krachují firmy, lidé padají do sociální sítě... ale my ve válce nejsme. Nemusíme se bát o život ani o život svých blízkých. Na hlavu nám nepadají rakety. Ani ty útočné, ani ty obranné,“ uvádí dál důvody, pro které si myslí, že ČR ve válce skutečně není.

„Skutečná válka je bez adjektiv - hybridní, ekonomická, energetická, kybernetická, informační... ve skutečné válce totiž lidé opravdu umírají. Kdo tvrdí, že jsme ve válce, pohrdá utrpením lidí ve skutečné válce na Ukrajině.“

Na podmínky, ve kterých žijí ti, kteří ve válce opravdu jsou, odkazuje Petrov i ve svém dalším článku, který se zabývá jednak válečnou propagandou, zmíněnými životními podmínkami, ale také zmiňuje redaktory ČT i prezidentskou volbu.

„Mistrovství válečné propagandy spočívá v úzké linii mezi snahou udržet morálku Ukrajinců, že vítězí, a vytvářením představy katastrofální situace ve snaze zvyšovat podporu západu,“ naráží radní na informace, které k nám z Ukrajiny proudí prostřednictvím médií.

„Člověk může jen usuzovat z podmínek, ve kterých Ukrajinci žijí - mráz, nedostatek elektřiny, zdravotní péče, vůbec podmínek pro obyčejný život... - jak strašný je každý den pro průměrného Ukrajince,“ dodává ještě.

To už se ale opírá i do úrovně moderátorů a redaktorů veřejnoprávní televize.

„Na Českou televizi, jmenovitě na Železného, Kubala a Řezníčka a jejich geo politizující blazeovanost se už nedá dívat, Augustová přečte svazáckou dikcí pionýrské Vlaštovky cokoliv, co ji čtecí zařízení nabídne,“ myslí si Petrov a od ČT přechází k ekonomické situaci u nás i v našem okolí a v souvislosti s tím i k prezidentským volbám, které nás čekají.

„Evropa ztrácí svůj význam, úspory a kupní sílu v ČR požírá inflace, EU se snaží udusit korupční skandál rozměrů, který ještě nezažila. ..a za těchto okolností hledáme osobnost do čela státu,“ konstatuje Petrov s tím, že mu není jasné, co od prezidentské volby, resp. jejího vítěze, vlastně očekáváme.

„Babišovo číslo v mobilu na Macrona? Obřadnost a mužný hlas Pavla, pohlednost a nezajímavou minulost paní Danuše,“ rekapituluje to, co mu jednotlivé kandidáty nejlépe charakterizuje a vrací se k politické a ekonomické situaci.

„Evropa se rozhodla k sebepoškozování, USA si udělala z Ukrajiny tankodrom, Rus se zakousl jako pitbul, kterému můžete klackem rozbít hlavu, a on získaná území bude držet a nepustí... nikam na rozdíl od trpících Ukrajinců nespěchá,“ rozebírá současné dění a naznačuje, že se stability jen tak nedočkáme.

„Za těchto okolností hra, kdo bude českým prezidentem, mě přestala bavit. Opravdu mi je jedno, kdo z těch tří na Hradě zasedne,“ uzavírá svůj komentář s naznačením toho, že ve světle informací, které k nám z okolí přicházejí, se volba českého prezidenta jeví jako nicotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Státní převraty mají podporu asi 20% občanů. Fialová vláda má podporu 22%, to už není demokratická vláda, ale totalitní a měla by odstoupit!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseUnkr , 15.12.2022 14:31:59

|  7 |  0

Další články z rubriky

Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

19:00 Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka po roce opět povýšil. Ve středu jej pre…