Uherský Brod zabezpečí město i na silvestra. Doporučila to krajská policie

28.12.2016 21:52

V Uherském Brodu mají tak velký strach z teroristů, že předvánoční náměstí bylo bez stánků a silvestr se uskuteční jen s policií. Píše o tom Dobrý den s kurýrem.

Uherský Brod zabezpečí město i na silvestra. Doporučila to krajská policie
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar (KDU-ČSL)

Přísná bezpečnostní opatření po teroristickém útoku v Berlíně zavedli v Uherském Brodě jako jediní v celé zemi. Nejprve tři dny před Štědrým dnem zrušili do odvolání stánkový prodej na centrálním Masarykově náměstí, silvestr i novoroční ohňostroj se pak uskuteční jen s posílenými hlídkami státní a městské policie. 

„Koho by před rokem napadlo, že největší teroristický čin v republice se odehraje v Uherském Brodě?“ ptá se místostarosta Petr Vrána, když dostává otázku, zda nejsou bezpečnostní opatření přehnaná. Ke zrušení akcí přikročili podle jeho slov na základě doporučení krajské policie. „Neboť její druhé doporučení postavit na přístupových cestách na náměstí zátarasy se nám nezdá vhodné. Nikdo asi nepředpokládá další útok kamionem. Ale útok mezi větším počtem lidí, ten se může uskutečnit kdykoliv a kdekoliv,“ dodal Vrána. Podle starosty Patrika Kunčara navíc nešlo o zrušení adventních trhů, ty se totiž podle jeho slov uskutečnily ještě před opatřením. 

  • Původní text ZDE

„Upřímně, jako většina obyvatel i já si myslím, že žádný teroristický útok Brodu nehrozí. Zkrátka jsme dali na doporučení policie, která dnes možná i v souvislosti s loňským krveprolitím vnímá Uherský Brod jinak než ostatní města. Raději než ke stavění zátarasů jsme tedy přikročili k omezení stánkového prodeje. Neboť kdyby se přece jen něco stalo a my jsme policii předtím ignorovali, veškerou zodpovědnost za neštěstí bychom převzali na sebe,“ dodal Kunčar.

Velitel strážníků Radek Šustek pak uvedl, že strážníci jsou ve městě vidět ještě více než obvykle, na pochůzky vyrážejí po dvojicích. „Na silvestra budou k dispozici čtyři lidé,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…