Ukaž, co umíš a jak mluvíš anglicky. Trump chce zpřísnit podmínky pro přistěhovalce

17.05.2019 10:33

Americký prezident Donald Trump dnes oznámil, že nový americký imigrační systém podpoří příchod kvalifikovaných přistěhovalců a zabrání pronikat do USA těm, kteří na to nemají nárok. Dále uvedl, že tento plán rovněž ukončí pašování dětí do Spojených států a umožní jejich rychlé vracení rodinám v zemi původu. Seznámil tak veřejnost s návrhy nových přistěhovaleckých pravidel, která podle něho umožní konečně zcela zabezpečit hranice, uvedla ČTK.

Ukaž, co umíš a jak mluvíš anglicky. Trump chce zpřísnit podmínky pro přistěhovalce
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

„Chceme zůstat zemí otevřenou pro imigranty, ale velká část těch přistěhovalců musí přicházet na základě svých schopností,“ sdělil Trump při projevu v Bílém domě. Jeho plán počítá s tím, že lidé mířící do USA budou muset prokázat svou kvalifikaci či znalosti angličtiny ještě předtím, než dostanou od amerických úřadů povolení k pobytu.

Většina přistěhovalců v současné době získává americká víza na základě příbuzenských vztahů s lidmi žijícími v USA, či z humanitárních důvodů. Pouze malá část víza obdrží díky svým schopnostem. Šéf Bílého domu chce, aby se tento poměr obrátil. Počítá také s růstem výdajů na hraniční bezpečnost a investicemi do technologií, které by umožnily stoprocentní kontrolu průchodu lidí a zboží přes hranice.

Neočekává se však, že by ve Sněmovně reprezentantů ovládané demokraty měly tyto kroky velkou šanci na přijetí. Ti se totiž staví proti snižování počtu příbuzenských či humanitárních víz, a naopak by chtěli zabezpečit před vyhoštěním migranty, kteří již v USA žijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…