Ukrajina? Máme větší problémy. Expert jasně

21.02.2022 8:41 | Ze sítí

Firemní sociolog Vojtěch Bednář po čase opět promluvil. Upozornil politiky i novináře, že čeští občané mají teď palčivější problémy než hrozící válku mezi Ruskem a Ukrajinou. Tak třeba...

Ukrajina? Máme větší problémy. Expert jasně
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Sociolog Vojtěch Bednář

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18355 lidí

Premiér Petr Fiala (ODS) v nedělních Otázkách Václava Moravce varoval, že vpád Ruska na Ukrajinu je stále blíž a pořád klesá pravděpodobnost, že se podaří snížit napětí diplomatickou cestou.

Sociolog Vojtěch Bednář na sociální síti upozornil, že Čechy, Moravany a Slezany teď mnohem víc pálí jiné problémy, než hrozící agrese Ruska vůči Ukrajině. Zásadní problém vidí v rostoucí inflaci a ve věcech s ní spojených.

„Na konci roku 2019, před začátkem pandemie, se zcela seriózně mluvilo o rizicích ekonomické krize. Přišel covid, omezení, lockdowny, faktické zmražení ekonomiky, zastavení ekonomického cyklu. Od loňského roku ale prudce stoupá inflace. Nárůst inflace je jedním z předzvisek ekonomických problémů a pokud covid skutečně přestává být problémem, což znamená, že státy přestanou omezovat a subvencovat průmysl, opět se vracíme do původního stavu. Co tím říkám? Krize je reálná. A s ní všechny vedlejší efekty jako nezaměstnanost, nekoupěschopnost, krachy podniků i živnostníků, bída, masivní tlaky na radikální politiku. Toto jsou věci, kterých se zcela upřímně obávám,“ napsal Bednář.

Aniž by podle svých vlastních chtěl snižovat závažnost mezinárodního napětí, má obavy, že rusko-ukrajinská krize je mediálně poněkud přifouknutá, zatímco jiným, akutně hrozícím problémům se nedostává dost pozornosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…