Ukrajinská finta. Rusové ostřelují imitace amerických raket

30.08.2022 22:31

Rusko vzbudilo posměch svými tvrzeními o masivně ničených amerických raketových systémech HIMARS. Ukrajinci se přiznávají, že napálili Rusko. Využívají imitace systémů HIMARS, aby na nich Rusové zbytečně tratili své rakety. Moskva se dosud chlubila, že masivně ničí americké raketové systémy HIMARS, píše o tom server iDNES.cz.

Ukrajinská finta. Rusové ostřelují imitace amerických raket
Foto: Twitter @MarkRid89403375
Popisek: Systémy HIMARS

„Když (ruské) bezpilotní letouny vidí raketomet, je to jako VIP cíl,“ řekl listu The Washington Post nejmenovaný výše postavený ukrajinský činitel o dvojnících HIMARS. I když jsou ze dřeva, pro dron bývají nerozlišitelné od těch skutečných.

„Malá sovětská armáda nemůže porazit velkou sovětskou armádu,“ vysvětluje ukrajinský činitel, proč se Ukrajinci musejí uchylovat k nekonvenčním způsobům boje.

Původní zdroj ZDE.

Ukrajinský činitel se listu pochlubil, že hned pár týdnů po zapojení imitací se jim povedlo připravit Rusko o deset raket třídy Kaliber. Úspěch Ukrajince přesvědčil, aby návnady začali využívat v širším měřítku. Zbytečně vyplýtvaná raketa na falešný vojenský cíl jim hraje do karet.

Rusové dosud hrdě prohlašovali, že zničili HIMARS. V červenci tvrdili, že zničili v Chmelnycké oblasti na západní Ukrajině překladiště s municí do amerických raketometů. Měsíc předtím ruský ministr obrany Sergej Šojgu oznámil, že zničili HIMARS a jejich muniční sklady na východě Ukrajiny. Ukrajinci i Američané ruské výroky odmítali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…