Umělec Jiří Mádl: Mám nápad! Od Zemana. Přátelé, pojďme...

22.04.2020 12:24

Herec a režisér Jiří Mádl se od „zachraňování báby“ opět vrátil ke glosování politické situace. Takže v posledních dnech opět ovládly jeho Facebook vtipy na prezidenta Zemana a jeho okolí.

Umělec Jiří Mádl: Mám nápad! Od Zemana. Přátelé, pojďme...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Jiří Mádl shání pomoc pro seniory

Prvním zdrojem umělcova obveselení se stala zabijačka, kterou ve svém penzionu v Osvětimanech uspořádal v počtu 6 lidí a po otestování na koronavirus hradní kancléř Vratislav Mynář. Vysvětloval to tak, že dotyčné prase bylo nemocné a muselo se zabít.

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

Mádl z toho dovodil, že kancléřovou akcí byl prolomen zákaz shromažďování, vyhlášený v březnu premiérem Babišem. „KONEČNĚ TO DOVOLILI! MŮŽEME SE POTKÁVAT,“ jásal tak, až se z radosti na Facebooku zapnul funkci velkých písmen.

Lidé se podle něj po vzoru kancléře mohou scházet také. „Pokud máte jídlo, co se třeba potřebuje sníst, protože by se zkazilo, nebo prase,“ stanovil umělec podmínky pro zrušení zákazu potkávání. Pak se zamyslel nad tím, jestli tím „nemocným prasetem“ nebyl místo zvířete míněn Mynářův nadřízený.

Pak ještě lidem na Facebooku doporučil, ať píší na prezidentskou kancelář s žádostí o rychlotesty. Ty si Mynář na trachtaci dokázal obstarat (s vysvětlením, že mu je sehnala místní lékařka), zatímco jinak je jich nedostatek. Mádl tedy vyzval, ať si lidé řeknou také, a zveřejnil k tomu adresu prezidentské kanceláře. „Šiřte, pište, volejte,“ doporučil všem.

A do třetice se po Mynářovi pověnoval i prezidentu Miloši Zemanovi. Ten je podle Mádla zklamán, a to tak moc, že začal mluvit sprostě. Důvodem jeho zklamání je prý to, že se koronaviru podařilo spojit národ, což se podle Mádla prezidentovi nelíbí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…