Unie otců žaluje České dráhy. Kupé pro ženy prý diskriminují muže

15.02.2012 13:31

České dráhy zavedly zvláštní kupé pouze pro ženy. A mužským aktivistům se to nelíbí. Unie otců dokonce České dráhy žaluje, prý kvůli apartheidu a diskriminaci jedné skupiny lidí.

Unie otců žaluje České dráhy. Kupé pro ženy prý diskriminují muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlaky ČD - ilustrační foto

Unie otců podala na České dráhy trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu proti lidskosti. Jde podle ní prý o zjevnou segregaci a diskriminaci osob mužského pohlaví, které nemají stejné právo využívat služeb veřejné dopravy.

"Tímto způsobem dochází k posilování obrazu mužů bez rozdílu jako osob nebezpečných ženám, potenciálně je ohrožujících, před kterými je nutno ženy chránit. Takový obraz mužů bývá ve společnosti někdy účelově vytvářen a zneužíván," řekl serveru Týden.cz Aleš Hodina, provozovatel webových stránek Střídavka, které bojují za práva rozvedených otců.

České dráhy se brání, o žádnou segregaci prý rozhodně nejde. Muži prý do kupé samozřejmě mohou, nikdo jim to nezakazuje. "V žádném případě nejde o diskriminaci mužů. Ve vyhrazených oddílech mají ženy pouze přednostní právo. Patří přece k základním společenským normám, že muži pouštějí ženy sednout. Díky zvláštnímu kupé si to snad uvědomí i lidé, kteří toto pravidlo jinak nedodržují," uvedl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …