Únik informací v Německu. Nelegální migranti ve velkém přicházejí. Pustil je Putin?

28.03.2023 19:14

Nelegální migrace do Německa prudce roste, v lednu a únoru tohoto roku bylo podáno již celkem 54 333 žádostí o azyl, což je o 85 procent více než v předchozím roce. Migranti se podle německé policie do země dostávají zejména východní cestou přes Rusko, Bělorusko a Polsko. Kromě toho pokračuje příliv uprchlíků námořní trasou ze Středomoří přes Itálii.

Únik informací v Německu. Nelegální migranti ve velkém přicházejí. Pustil je Putin?
Foto: Repro YouTube kanál africanews
Popisek: Migranti na italském ostrově Lampedusa

Nelegální migrace do Německa se podle interního dokumentu spolkové policie drasticky zvyšuje. Zatímco v loňském roce bylo v Německu podáno 226 tisíc žádostí o azyl, už za první dva měsíce tohoto roku požádalo o azyl přes 54 tisíc osob. To představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 85 procent.

Součástí zprávy spolkové policie je podle informací deníku Bild také souhrn tras, jakými se migranti do Německa dostávají. V současné době existují tři hlavní trasy, kterými uprchlíci přicházejí.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí
Nejvíce exponovaná je v poslední době tzv. východní trasa. Touto trasou se migranti dostávají do Německa přes Rusko, Bělorusko a Polsko. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se nelegální migrace na východní trase zvýšila o 141 procent. Podle dokumentů spolkové policie se stále více nelegálních migrantů ze Sýrie, Afghánistánu a Iráku objevovalo s ruskými vstupními razítky. Spekuluje se tak o tom, že jde o další ze snah ruského prezidenta Vladimira Putina, jak destabilizovat některé evropské státy.

Počet uprchlíků se zvýšil také na středomořské trase. Z Tuniska a Libye migranti připlouvají do Itálie a odtud pokračují do Německa. Od ledna 2023 italské úřady napočítaly více než 21 tisíc osob. To představuje nárůst o 255 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Kromě toho námořní trasu z Turecka do Itálie stále častěji využívají státní příslušníci Afghánistánu, píše server News.de.

Zatímco migrace přes východní i středomořskou trasu prudce vzrostla, tlak na balkánskou trasu naopak mírně klesá. Počet migrantů letos oproti stejnému období loňského roku klesl dokonce o 28 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…