Úplně všechno blbě. Hamáček dostal „čočku“

27.08.2019 18:29

Otázka života a smrti. Toto sousloví politici u některých témat čas od času používají. Jan Hamáček tvrdí, že takovým tématem jsou odstavná parkoviště. Na Aktuálně.cz tvrdí, že v oblasti odstavných parkovišť se konečně hnuly ledy a unavení řidiči snad už nebudou způsobovat nehody. „Všechno blbě,“ zkritizoval mu výtvor marketér Jakub Horák. Špatná fotka, špatné téma, špatná fráze. Hamáček prý nemá mít blog u Bakaly. A přirovnal předsedu ČSSD k jehovistovi.

Úplně všechno blbě. Hamáček dostal „čočku“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

„Tohle je hodně důležité téma. A je jenom dobře, že se v něm konečně hnuly ledy. Musíme společně udělat vše pro to, aby byly silnice co nejbezpečnější a aby mohli policisté kontrolovat přetížené kamiony,“ tvrdí Hamáček na Facebooku.

Anketa

Zaslouží si Věra Jourová pokračovat v Evropské komisi jako zástupkyně České republiky?

hlasovalo: 10648 lidí
Myšlenku pak rozvíjí ve svém blogu na Aktuálně.cz. „Mnoho z nás jistě někdy naštvala zpráva v televizi, když řidič kamionu nedodržel povinné přestávky v jízdě a unavený zavinil tragickou dopravní nehodu,“ vysvětluje Hamáček použití termínu otázka života a smrti. „Každého v tu chvíli asi napadne: Kde je policie? Co dělala, proč nekontrolovala řidiče a nezvážila jeho auto?“

Hamáček se pak policie zastává. Policisté prý nemají kde řidiče kontrolovat a řidiči kde zastavit a načerpat nové síly. „Policie dlouhodobě volá po tom, aby se při výstavbě nových a rekonstrukci stávajících dálnic počítalo i s plochami pro kamiony. Kde mohou zaparkovat, kde je mohou policisté kontrolovat a kde je mohou nechat odstavit. Jde to, stačí se podívat k sousedům. Letos jsem najezdil na dovolené stovky kilometrů v Polsku a každých snad 50 km bylo obrovské parkoviště, kam se vejde 200 nákladních aut,“ přidává místopředseda vlády své zkušenosti.

Anketa

Zaslouží si Věra Jourová pokračovat v Evropské komisi jako zástupkyně České republiky?

hlasovalo: 10648 lidí

Dodává, že tímto tématem se ČSSD zabývala již dlouho, ale k ničemu kloudnému nedošlo. Ale to se teď prý změní: „Ledy se však konečně hnuly. Zítra se u pana premiéra koná schůzka, které se zúčastním já za Ministerstvo vnitra, ministr dopravy a policejní prezident se zástupci dopravní policie. Projednáme plán, jak urychleně vybudovat odstavná parkoviště na rychlostních komunikacích.“

„Doufám, že výsledek zítřejší schůzky nebude jen další slib do kamer, ale bude mít v krátké době hmatatelné výsledky. Proto jsme do vlády šli! V tomto případě jde doslova o život a tato vláda má bezpečnost ve svém programu na prvním místě,“ doufá předseda vládní ČSSD.

Celý příspěvek ZDE

Marketér Jakub Horák však z Hamáčkova příspěvku nebyl nadšený a zkritizoval ho z profesního hlediska. „Tohle je něco tak smutnýho, že vůbec nevím, co s tím. Tady z tý fotky i z toho textu má člověk takový pocity, jako když za váma přijde kamarád, co jste ho rok neviděli, chvíli něco divnýho mele a pak vytáhne Strážnou věž (časopis jehovistů, pozn. red.).“

„Málokdy člověk najde něco, kde je blbě úplně všechno, ale tady to je. Ne, odstavná parkoviště opravdu nejsou ‚otázkou života a smrti‘. Ne, ta fotka opravdu nepůsobí autenticky. Ne, tohle opravdu dnes není ‚hodně důležité téma‘. A levicový politik opravdu nemá mít blog na Aktuálně.cz, když to patří Bakalovi. Blog je publikován v 16:24 a má patnáct lajků. Ať už to dělá kdokoliv, odvádí příšernou práci,“ hodnotí Hamáčkův výstup marketér.

Rýpl si i komentátor HN Petr Honzejk. „Lepší metaforu pro dislokaci současný ČSSD než ‚odstavný parkoviště‘ bych nevymyslel,“ okomentoval Hamáčkův esej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…