Uprchlíci, hlavně vy muslimští, tudy nechoďte. Maďarské městečko bojuje s migrační krizí po svém

25.11.2016 21:44

Starosta maďarského městečka Ásotthalom Laszló Toroczkai z radikální strany Jobbik před rokem natočil takřka akční film, jenž byl určen uprchlíkům. Vzkaz filmu je jasný: Milí migranti, nechoďte do Maďarska, budete se tu mít strašně. A když už vkročíte do Maďarska, ať vás ani nenapadne vejít do městečka Ásotthalom. Tady se budete mít absolutně nejhůř. A jak to vypadá rok poté, naplňuje starosta svá varování? Přesvědčte se sami.

Uprchlíci, hlavně vy muslimští, tudy nechoďte. Maďarské městečko bojuje s migrační krizí po svém
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Ve městě Ásotthalom s necelými čtyřmi tisíci obyvateli opravdu nemají rádi migranty. Zdejší starosta Laszlo Toroczkai z radikální strany Jobbik dělá všechno pro to, aby se do jeho města žádní běženci nedostali. Před rokem natočil video, kde zachytil např. vybavení maďarské policie. Jasný vzkaz zhlédli stovky tisíc lidí a v Maďarku se starosta dočkal pozitivních reakcí.

Server maďarského časopisu The Budapest Business Journal s odkazem na další maďarské zdroje prozrazuje, jak to v obci vypadá o rok později. V Ásotthalomu platí veřejné vyhlášky, které zakazují nošení burek na veřejnosti, zakazují výstavbu mešit a uznáváno je jen takové chování mužů k ženám, které drží po hromadě rodinu.

Z facebookového profilu László Toroczkaie

Celý článek v angličtině najdete zde

Přijetí sady těchto vyhlášek má podle maďarského starosty vést k ochraně maďarské společnosti a tradic. Na sociální síti Facebook podle serveru napsal, že by byl rád, kdyby podobná opatření přijala i další města. Byla by to jasná odpověď na migrační krizi. Tato opatření by si podle starosty mohli osvojit i v srdci EU - v Bruselu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…