Uprchlíci přijdou, píše jasně Ondřej Neff

08.08.2016 14:12

Šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff tvrdí, že uprchlíci přijdou. A spojuje to s masovou demonstrací na podporu – dle jeho slov – sultána Erdogana v Istanbulu.

Uprchlíci přijdou, píše jasně Ondřej Neff
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

„Erdoganův režim má svůj požár Říšského sněmu za sebou a musí ho náležitě využít. Proto ty demonstrace lidové podpory, podmalované státními vlajkami, aby to na obrazovkách televizorů vypadalo dobře,“ zmiňuje Neff. Podle něj však současná situace bude mít za následek politickou emigraci. Všímá si již prvních letců, kteří odešli do Řecka. 

„Řekové (tedy členský stát Unie) je sice nevrátil (pravděpodobně na smrt, určitě do žaláře), ale sami je zavřeli kvůli nelegálnímu přechodu hranic. Je to smutnoúsměvné s ohledem na to, kolik nelegálů Řekové ochotně přijali a odlifrovali dál na západ, do Německa,“ dodává Neff. Podle něj však budou přicházet další uprchlíci, političtí běženci. Prý stejní, jací odcházeli z Leninova a pak Stalinova Ruska a z Hitlerova Německa k nám, do Československa, které bylo v jednu dobu demokratickou oázou v poušti diktatur.

„Turečtí političtí uprchlíci budou přicházet a jejich nárok na útočiště je nezpochybnitelný. O ně se musíme postarat, kvóty nekvóty,“ dodává s tím, že to však bude zkouška síly, neboť Erdoganův sultanát jim bude chtít zakroutit krkem.

„Jak se Západ zachová vůči jeho hrozbám a vydírání? Vůči komunistické veleříši se choval pragmaticky. Nedráždil hada bosou nohou, bral ohledy na počet divizí a jaderných hlavic. Byla to ale jasná konfrontace, spadla železná opona, byla tu doktrína zadržování a vojenský koncept jaderného úderu jako odveta i na konvenční útok. Byla to složitá, propracovaná a dlouhodobě úspěšná strategie,“ uzavřel se slovy, že je na čase vypracovat strategii vůči turecké hrozbě, což se však od předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera a německé kancléřky Angely Merkelové nedá čekat.

Původní text najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…