Uprchlíky někdo ponouká, aby šli k nám, usnesli se čeští velvyslanci. Pavel Šafr má jasno: Putin

11.11.2015 7:16

K odchodu do Evropy jsou uprchlíci vydatně podporováni manipulativními a lživými informacemi, uvedl po jednání s 22 českými velvyslanci ze zdrojových, tranzitních i cílových zemí současné migrační vlny ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Píše o tom server Svobodné fórum, který v této souvislosti naznačuje, že za šířením lživých informací o tom, jak se uprchlíci budou mít v Evropě dobře, kromě pašerácké mafie může stát také ruský prezident Vladimir Putin.

Uprchlíky někdo ponouká, aby šli k nám, usnesli se čeští velvyslanci. Pavel Šafr má jasno: Putin
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Server připomíná, že podle mnoha svědectví existují desítky do detailů „vymakaných“ webových a facebookových stránek, kde běženci najdou nejen přesné informace o jednotlivých zemích, ale také přehledné „jízdní řády“, návody, jak postupovat, aby nebyli zatčeni, a tisíce dalších informací, v jejichž pozadí ale jako červená opona visí jasná zpráva: Evropa vás vítá!

Celý text je ZDE

To vše je doplněno fotografiemi z cílových destinací, zejména Německa, na nichž umně pózují „uprchlíci“ před svými novými domovy. Nikoli však před uprchlickými tábory, ale před bavorskými domky, nebo luxusními vilkami.

Za šířením informací vybízejících k odchodu může být nejen pašerácká mafie

Tyto cíleně šířené informace vybízející k odchodu i ty, kteří nutně nemusejí, nebo s odchodem váhají, dále sdělují, že Evropa je schopna a je připravena na tři miliony migrantů.

Podle serveru všechno ukazuje na to, že za šířením těchto mylných informací stojí pašerácká mafie. To však prý může být jen část pravdy.

„Že pašeráci z tohoto byznysu skvěle profitují, o tom není pochyb. Zároveň je však potřeba mít se na pozoru, zda o patro výš nesedí ještě někdo jiný, komu by se vyděšená a naprosto destabilizovaná Evropa mohla hodit. Putin,“ tvrdí server s tím, že důvodem může být ruská odplata za sankce, celosvětové zapomenutí na Krym a Ukrajinu a možnost rozprostřít se o kousek dál.

Šéfredaktor serveru Pavel Šafr pak k tomu na svém facebookovém profilu dodal: „Tady je ještě jeden Putin. Zdá se, že té imigraci opravdu tak trošičku pomáhá. Jeho cílem je úplně rozhozená Evropa.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…